hirdetés
hirdetés

Vezető- és működésiforma-váltás az Anna Grandban

A vendégkörben a színvonalas szolgáltatásokat igénylő orosz turisták, a szolgáltatásokban a gyógyászati-diagnosztikai szolgáltatások jelenthetnek újdonságot az alig néhány éves múltra visszatekintő füredi Anna Grand Hotel működésének legújabb korszakában.

hirdetés

Legutóbb tavaly áprilisban adtunk hírt a hotel élén lezajlott változásról. Lengyel Ernő tulajdonos akkor a hatékonyabb értékesítési munkával és a szolgáltatások minőségének további javításával indokolta a cserét. Az azóta már távozott Gaál Miklós igazgató áprilisban azt mondta: nem kisebb célt tűztek magunk elé, mint azt, hogy a hotellel a balatoni régió egyes számú szállodájává váljanak. A meglévő adottságokat szeretnék jobban kiaknázni azokkal a tapasztalatokkal, amiket a friss, lendületes fővárosi szállodamenedzsmentben szereztek - fogalmazott. Dudás Karolina értékesítési igazgatóval akkor a magyar vendégforgalom megduplázását ígérték egy év alatt.

Szíjártó Csaba (Fotó: Antal Fülöp)

Szíjártó Csaba, a szálloda napokban munkába lépett új igazgatója tartózkodott az ilyen ígéretektől. Mint minden szállodaigazgatónak, neki is megvannak a saját céljai, stílusa, megszokott munkarendje. Ezeket szeretné az itteni viszonyokkal összehangolni és a középvezetőkkel egy olyan rendszert kialakítani, amelyik hatékonyan működik. Azt szeretné elérni, hogy a vendégek a szálloda külső szépséghez hasonló minőségű belső tartalmat, a szálloda pozíciójához megfelelő szolgáltatásokat kapjanak - fogalmazott.

Mint elmondta, Lengyel Ernő a jövőben a Service 4 You céggel kötött menedzsment szerződés keretében üzemelteti a szállodát. A Service 4 You az igazgató biztosítása mellett a budapesti irodájával bekapcsolódik az értékesítési és marketing munkába, segít, hogy a hotelt megtalálják igényes szállodai szolgáltatásokat igénylő vendégek, köztük új területként Oroszországból.

Neki igazgatóként a fő feladata a szálloda megfelelő üzemeltetése, a négycsillagos színvonal biztosítása. Újdonság lesz a munkájában a orvos-diagnosztikai rész felállítása, beindítása, ami kicsit nyitást jelent a gyógyturizmus felé. Véleménye szerint az egyéni vendégek és a konferenciák mellett ez lehet egy olyan harmadik láb, amire a jövőben jobban támaszkodhatnak.

Az orvos-diagnosztikai központ kialakítását Lengyel Ernő a múlt év végén jelentette be a pénzügyi és szakmai partnerekkel. Az eredetileg az egykori Huray utcai piachoz tervezett önálló intézményre kapott 860 millió forintos uniós támogatásból valósítanák meg az Anna Grand Hotel Blaha utcai szárnyának ezer négyzetméteres területén a 15, főleg másodállásban dolgozó orvost és 20 fős segédszemélyzetet foglalkoztató egységet. A szakmai stábban a megyei kórház mellett építenek a szívkórház szakembereire is. A központba a legkorszerűbb CT és MR berendezések beszerzését tervezik. A fizetős rendszerben, várakozási idő nélkül végzett vizsgálatokkal elsősorban a szív- és érrendszeri, illetve daganatos betegségeket szeretnék a lehető legkorábbi fázisban kiszűrni. Az indulást legkésőbb a nyár elejére ígérték.

Antal Fülöp, újságíró
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk