hirdetés
hirdetés

10 milliárd hullhat az aktív turizmus ölébe

Turisztikai non-profit szervezetek részére 10 milliárd forintos keretösszeggel, „Aktív turisztikai hálózatok infrastruktúrájának fejlesztése” címmel jelent meg pályázati felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében. A pályázat célja Magyarország természeti kincseinek, ember alkotta értékeinek aktív és ökoturisztikai szemléletű bemutatása - közölte pénteken az NGM.

hirdetés

A pályázati felhívás a gyalogos, a kerékpáros (EuroVelo), a lovas, a vitorlás és a kenus útvonalakra terjed ki. A felhívásra támogatási kérelmeket 2016. február 8-ától lehet benyújtani.

„A tematikus útvonal minden elemét - vonatkozzon ez a nyomvonal jelzésére, a szolgáltatásokra, a kulturális kínálatra - egységes arculattal javasolt fejleszteni annak érdekében, hogy piacképes turisztikai termékké válhasson” - szolgál jó tanáccsal a minisztérium.

A pályázók minimum 200 millió, maximum 2 milliárd forint közötti vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek el a Bejárható Magyarország Program bejárási módjainak megfelelő útvonalak és megállópontok valamint állomáshelyek kialakítására. Ezek lehetnek lovas megállópontok, vízi megállóhelyek, kikötők, kerékpárforgalmi létesítmények, turistaházak. A Bejárható Magyarország Program célja az ország minél részletesebb turisztikai megismertetése különféle környezetkímélő szabadidős tevékenységekre alapozott 5 bejárási lehetőség  - természetjárás, a kerékpározás, a lovaglás, a vitorlázás és a túrakenuzás - által.

A felhívás keretében önállóan nem támogatható, de a válaszható kapcsolódó tevékenységek között szerepel az attrakciók közvetlen környezetének fejlesztése, a fejlesztendő épület vagy eszköz energiahatékony működését javító beruházás, illetve megújuló energiaforrások felhasználása.

Támogatható továbbá marketingtevékenység, információs anyagok készítése, az útvonalak tematikájához illeszkedő ajándéktárgyakat árusító boltok, vendéglátó egységek - akár kávézó, étterem, vagy büfé - kialakítása, fejlesztése. Lehetőség van a fogyatékos emberek fogadásának megfelelő szolgáltatások kialakítására is.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk