hirdetés
hirdetés

10 milliós ingyenhitel az újrainduláshoz a vállalkozásoknak

Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön néven bér, járulék, rezsi, működési költség és készlet finanszírozására lesz felhasználható az Orbán Viktor által csütörtökön bejelentett vállalkozói hitel, a program keretösszege 100 milliárd forint, lebonyolítása pedig a Magyar Fejlesztési Bank feladata – döntött a kormány.

hirdetés

A pénteki Magyar Közlönyben megjelent határozat alapján a

  •     a felvehető hitelösszeg legfeljebb 10 000 000 forint;
  •    bér, járulék, rezsi, működési költség, valamint készlet finanszírozására egyaránt felhasználható;
  •     ügyfél által fizetendő éves kamata 0%;
  •     futamideje legfeljebb 10 év;
  •     törlesztését az adós a hitel folyósítását követően 3 év türelmi idő után kezdi meg.

A kormány a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön hitelprogram igényelhető keretösszegét 100 000 000 000 forintban határozta meg, és felhívta a pénzügyminisztert, az innovációért és technológiáért felelős minisztert, a  nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztert, valamint a Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy tegyen javaslatot a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön – az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt. lebonyolításában történő – végrehajtási konstrukciójára, a  szükséges keretösszeg biztosítására, ezen belül az igénybevételre jogosultak körére, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával egyeztetve, azonnali határidővel - írja a portfolio.hu.

(forrás: Portfolio)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk