hirdetés

360 fokos filmek mutatják be a Danubius-szállodákat

Új szelek fújnak, a VHS, a CD és lassan a DVD is már a múlté, a virtuális valóság, azaz a VR korszakába léptünk. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy már a mesék világában is megjelent az új technológia és új élményekkel ajándékozza meg az arra legfogékonyabbakat, a gyerekeket. 

hirdetés

A virtuális valóságban persze még számos lehetőség és kihívás rejlik, de a VR izgalmas, új világának alapjait éppen ezen technikával készített 360 fokos tartalmak jelentik.

A Danubius Hotels elsőként csapott le a lehetőségre, hiszen ki ne szeretne körbenézni egy szállodában, körbejárni egy étteremben vagy virtuális körsétát tenni a szálloda spa-jában, kertjében esetleg strandján? Ráadásul mindezt úgy, hogy nem kell hozzá drága kiegészítőket vásárolni, nincs szükség VR készülékre, csupán egy okostelefonra, asztali gépre vagy egy tabletre. A YouTube-ra feltöltött videók a különféle eszközökön eleve úgy jelennek meg, ahogy kell: a PC monitorján nyilakkal tudunk mozogni a filmben, az okostelefont, tabletet pedig jobbra-balra, illetve fel és le mozgatva tudjuk szemrevételezni a környezetet - akár a padlót vagy az eget kémlelni.

A Danubius Bubbles Club sárkányainak szereplésével elkészült kisfilmek nézegetése közben a gyerekek a Sárkánykalandok mesevilágában találják magukat, találkozhatnak a mesék szereplőivel és velük együtt szinte részévé válhatnak a történetnek. Mivel a Sárkánykaland napokban megjelent 2. részének eseményei Balatonfüreden játszódnak, így a 360 fokos kisfilmek is a gyerekbarát Hotel Marina és Hotel Annabella területén, illetve közvetlen környékén készültek. A felvételek kulisszatitkaiba bepillantást engednek a forgatáson készült backstage fotók (fotós: Farkas Márton), amelyek sejteni engedik, hogy nem egy egyszerű forgatásról van szó. Mivel a kamera minden irányban rögzíti a képet, sem az operatőr, sem rendező nem lehet jelen - különben ők is képbe kerülnének –, így kénytelenek távolról irányítani a felvételt és a szereplőket.

A 360 fokos videókat itt nézheti meg:

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!


Meghosszabított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk