hirdetés
hirdetés

40 év után újra rangos világesemény Szilvásváradon

A Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) döntése értelmében 2024-ben Szilvásvárad rendezheti meg a négyesfogathajtó-világbajnokságot - közölte a térség fideszes országgyűlési képviselője hétfőn este az MTI-vel.

hirdetés

Horváth László jelezte: a versenynek 40 évvel a legutóbb ugyanott megtartott legendás, lovas világesemény után adhat újra otthont 2024-ban a Heves megyei település. A döntés jelentőségét méltatva aláhúzta: Magyarország 1984-ben nemzetközi elismerések sorát kapta a rendezésért, az akkori vb a magyar fogathajtást az élvonalba emelte, a versenyzők között még Fülöp herceg is rajthoz állt. "Hazánk fogathajtásban ma is a világelithez tartozik, büszkék lehetünk kiváló hajtóinkra és lipicai lovainkra: teljesítményüknek köszönhetően a fogathajtás Magyarország egyik legsikeresebb sportága" - fogalmazott.

Az 1984-es esemény előtt bélyeg kibocsátásával is tisztelgett a Magyar Posta.
Az 1984-es esemény előtt bélyeg kibocsátásával is tisztelgett a Magyar Posta.

A képviselő rámutatott: a rendezési jog elnyerésével célba értek az elmúlt évek erőfeszítései, hiszen a világszínvonalú Lipicai Lovasközpont megépítése elengedhetetlen volt a vb megrendezéséhez. "Szilvásvárad ennek köszönhetően 2024-ben újra a nemzetközi figyelem középpontjába kerül, új lendületet adva az ország lovassportjának, valamint a település és tágabb környezete idegenforgalmának, vendéglátásának, szolgáltatói szektorának egyaránt" - hangsúlyozta Horváth László.

Szilvásvárad mellett a hollandiai Valkenswaard és a németországi Lähden pályázott a rendezésre. Magyarországon legutóbb 2004-ben volt négyesfogathajtó-világbajnokság, akkor Kecskemét volt a házigazda.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai