hirdetés

Hetven százalékkal több vendég lesz a fővárosban a vizes VB idején

70 százalékkal több vendég lesz a fővárosban a vizes VB idején, mint tavaly ilyenkor – derült ki a Szallas.hu friss elemzéséből. Egy éjszaka átlagosan 17 960 forintba kerül, főként az apartmanokra és a háromcsillagos hotelekre van kereslet. A legtöbb vendég Nyíregyházáról és Miskolcról érkezik, a határon túlról pedig lengyel, szlovák és román kirándulók foglaltak szobát a szállásfoglaló portálon. 

hirdetés

Zsúfolt lesz a főváros a vizes világbajnokság idején a Szallas.hu adatai szerint, tavalyhoz képest már most 70 százalékkal nőtt a foglalások száma.

A vendégek átlagosan 2,3 napig maradnak Budapesten a rangos sportesemény alatt, egy éjszaka körülbelül 17 960 forintba kerül.

A magyarok közel 42 000 forintot, míg a külföldiek megközelítőleg 50 000 forintot költenek szállásra. A legkeresettebb szállástípusok ebben az időszakban az apartmanok és a három csillagos hotelek.

A hazai szállásközvetítő oldalon főként a honfitársaink foglalnak, de tízből két külföldi is náluk biztosítja szálláshelyét. „Belföldről főként Nyíregyházáról és Miskolcról érkeztek foglalások erre az időszakra, a határon túlról pedig a lengyelek, szlovákok és románok intézték szállásukat a Szallas.hu portálon keresztül” – ismertette az adatokat Mészáros Judit, a Szallas.hu marketing menedzsere.

Bár még vannak szabad szálláshelyek, aki július 14-én, 15-én vagy július 20-án szeretne egy-egy éjszakát Budapesten tölteni, jobban teszi, ha iparkodik a foglalással, mert a jelenlegi adatok szerint ezeken a napokon már most közel teltházasak a szálláshelyek.

Balatonfüreden is tumultus lesz

A VB nyíltvízi számai Balatonfüreden kerülnek megrendezésre. A Szallas.hu adatai szerint közel 45 százalékkal nagyobb az érdeklődés az itteni szálláshelyek iránt, mint tavaly nyáron ebben az időszakban.

A vendégek átlagosan 3,7 napig tartózkodnak majd Füreden, a külföldi vendégsereg magját a szlovákok és németek adják. „Egy éjszaka egy fő részére átlagosan kb. 10 000 forintba kerül a VB alatt, ami tavalyhoz képest közel 18 százalékos emelést jelent” – mondta Mészáros Judit. 

forrás: 123rf.com
forrás: 123rf.com

Kovács István, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének főtitkára elmondta: magas foglaltság lesz Budapesten a vizes vb idején, jelentős kapacitásokat kötöttek le már előzetesen is.

Hozzátette: ennek egy részét visszaadták ugyan, de még jó időben, így a szállodák értékesíteni tudták ezeket a szobákat is. Az árak alakulásáról azt mondta, hogy feltehetően magasabb lesz az átlagár a tavalyi évinél, a szállodák dinamikus árképzést alkalmaznak, azaz a kereslet-kínálat függvényében változnak az árak.

A pontos adatokat a foglaltságról és az árakról az eseményt követően közlik - jelezte. 

A vizes világbajnokságot július 14. és 30. között rendezik meg Budapesten és Balatonfüreden.

(forrás: Szallas.hu, MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Mit vár 2023-tól?

Partnerünk