hirdetés
hirdetés

Állami díjak a turizmus ágazat képviselőinek

A Kőrösi Csoma Sándor-díjakat idén hét turisztikai szakembernek ítélték oda.

hirdetés

Az életműdíjat Dr. Csizmadia Lászlónak ítélte oda a kitüntetési bizottság, nagydíj elismerésben Fazekas Lajos, Fekete-Dombi Ildikó, Dr. Kopek Annamária, Dr. Michalkó Gábor, Mihályi Norbert Jeromos, Mihályi László részesült.

A Kőrösi Csoma Sándor-díj a turizmus szakma legmagasabb állami kitüntetése, amelyet 2019-ben hívott életre a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) az ágazat területén végzett kiemelkedő szakmai teljesítmények elismerésére. A világhírű utazó, nyelvtudós nevével fémjelzett kitüntetést idén is azok kapták, akik tevékenységükkel előbbre viszik Magyarország turizmusát. Életművük, munkájuk és értékteremtő életük példát mutat a szakma és a jövő generációja számára. 2020-ban a pandémia sok más mellett a díj átadását is felülírta, de idén ismét lehetőség nyílt a díjak átadására. 2021-es kitüntetések odaítélése jelzi azt is, hogy az ágazat újraindult, ami többek között a díjazottak szakmai tevékenységének is köszönhető. 

Csoportkép a díjazottakkal (balról jobbra): Könnyid László, Mihályi Norbert Jeromos, Fazekas Lajos, Fekete-Dombi Ildikó, Kopek Annamária, Mihályi László,  Michalkó Gábor, Csizmadia András (Csizmadia László testvére) és Dömötör Csaba (Miniszterelnöki Kabinetiroda)  Fotó: MTÜ
Csoportkép a díjazottakkal (balról jobbra): Könnyid László, Mihályi Norbert Jeromos, Fazekas Lajos, Fekete-Dombi Ildikó, Kopek Annamária, Mihályi László, Michalkó Gábor, Csizmadia András (Csizmadia László testvére) és Dömötör Csaba (Miniszterelnöki Kabinetiroda) Fotó: MTÜ
 

Az elismeréseket Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára és Könnyid László MTÜ vezérigazgató-helyettes adták át.

Az idei díjazottak

Életműdíj kategóriában

Dr. Csizmadia László, a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának volt főigazgatója posztumusz elismerésben részesült a magyar vendéglátás szakmai fejlődéséért, a magyar turisztikai felsőoktatás megújításáért, a nemzetközi szakmai kapcsolatok kiépítéséért, a hazai falusi turizmus érdekképviseletéért végzett példamutató és kiemelkedő tevékenységéért.

Nagydíj kategóriában elismerésben részesült

Fazekas Lajos, az Aquaticum Debrecen Kft. ügyvezetője Debrecen és az ország turisztikai szakterületi irányításában betöltött szerepéért, a szálláshely-szolgáltatás és az egészségturizmus területén elért eredményeiért, a szakmai szempontok megingathatatlan képviseletéért.

Fekete-Dombi Ildikó magyar szakos általános iskolai tanár, művelődési és felnőttképzési menedzser, a gyulai Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. kiállítóterekért felelős ügyvezető igazgatója. Közművelődési szakértő, a Közművelődési Szakmai Minősítő Testület, valamint az EMMI Közművelődési Akkreditációs Bizottságának tagja a kulturális turizmus menedzsmentben betöltött több évtizedes kiemelkedő szakmai munkájáért, Gyula város kulturális örökségi helyszíneinek turisztikai szempontból kimagasló, látogatóbarát irányításáért, a város kulturális-turisztikai kínálatának fejlesztéséért és megismertetéséért végzett munkájáért.

Dr. Kopek Annamária, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság Ökoturisztikai és Környezeti-nevelési Osztály nyugalmazott vezetője a Balaton-felvidék természeti értékeinek turisztikai szempontok szerinti fejlesztéséért és bemutatásuk kidolgozásáért, tapasztalatának és tudásának az ökoturisztika terén történő kimagasló hasznosításáért, a turizmus szakmai és a környezeti nevelés területén végzett kiemelkedő tevékenységéért.

Dr. Michalkó Gábor geográfus, turizmuskutató, egyetemi tanár - Budapesti Corvinus Egyetem, MTA doktora a turizmus területén végzett tudományos kutatási tevékenységéért, a turisztikai szakképzés és oktatás fejlesztéséért, a tehetséggondozásban végzett példamutató és kiemelkedő tevékenységéért.

Mihályi Norbert Jeromos, a Tihanyi Apátság perjele a lelkipásztori ellátása alá tartozó települések templomainak megújításáért, a Tihanyi Bencés Apátság turisztikai szempontokat messzemenően figyelembe vevő fejlesztése során képviselt hozzáállásáért, a vallásturizmus és a magyar örökség kiemelkedő helyszínének előremutató irányításáért.

Mihályi László mestercukrász, a Mihályi Patisserie alapítója a francia cukrászati stílus hazai megteremtéséért, a hazai cukrászat nemzetközi színvonalú képviseletéért, a fiatal hazai versenyzők felkészítésében végzett példamutató és kiemelkedő tevékenységéért.

(forrás: MTÜ / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk