hirdetés
hirdetés

Átadták a helyreállított Zárkándy-bástyát az Egri Várban

Újabb attrakcióval bővült az ország egyik leglátogatottabb múzeuma, az Egri Vár, hétfőn ugyanis átadták a Zárkándy-bástyát.

hirdetés

A kormány s az egri önkormányzat közötti megállapodással, a Modern Városok Programban megújulhatott az eddig lepusztult állapotú bástya, hangzott el a hétfői sajtótájékoztatón. A projekt két ütemben valósult meg, 623 millió forintból. 

Ringert Csaba, az Dobó István Vármúzeum ­igazgatója számolt be arról, hogy milyen attrakciók várják a látogatókat a megújult bástyán. Az egyik ilyen, hogy a Dobó út 12. számig a vár alatti kazamatarendszerben exkluzív vezetés várja a látogatókat. – Az állagmegóvó munkálatok jelentős szerepet kaptak, de igyekeztünk azokat olyan fejlesztésekkel is kiegészíteni, melyek képessé teszik a bástyát önálló szerepre. A terület vizesblokkal ellátott, így cégek, csoportok is tarthatnak itt rendezvényeket – fogalmazott Ringert Csaba. 

Mirkóczki Ádám egri polgármester elmondta, később új attrakcióval bővítenék a területet, egy függőhíddal, mely a vasúti sínek fölött húzódna a vár és a bástya között, s összekötné így a két építményt.

(forrás: HEOL)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai