hirdetés
hirdetés

Attrakciófejlesztés, sport és kultúra - Budapest az Utazáson

A Főváros képviseletében – az előző évekhez hasonlóan – az Utazás kiállításon idén is a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) mutatja be Budapest széles kulturális és turisztikai kínálatát, családi és városnéző programjait, valamint a minőségében és kínálatában is megerősödött magyar gasztronómia választékát. 

hirdetés

A közel 200 négyezetméteres Budapest standot idén is kiemelt helyen, az A pavilonban, a díszvendég Oroszország mellett állítják fel. A budapesti kiállítótérben bemutatkoznak a fürdők, a buszos és hajós városnéző társaságok, a város kiemelkedő kulturális programjai, attrakciói, nagyeseményei, mint például a FINA 2017 Budapest úszó világbajnokság, a Formula-1, a Red Bull Air Race, a Budapesti Tavaszi Fesztivál, a Budapesti Nyári Fesztivál, a Sziget Fesztivál; valamint Budapest városrészei és intézményei, mint Óbuda, Aquincum, a Budafoki Borváros, a Pesti Vigadó és a Csodák Palotája is.

Attrakciófejlesztés, sport és kultúra

„A turisztikai világversenyben a mi csodálatos és szeretett fővárosunk, Budapest képes olyan »bravúrt« felmutatni, amely pozitívan különbözteti meg más metropoliszoktól” – emelte ki az Utazás kiállítás megnyitóján Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője.

Attrakciófejlesztés, sport és kultúra a 2017-es év tematikája Budapesten – hangsúlyozta az ügyvezető. Bán Teodóra elmondta: olyan széles a főváros attrakciókínálata, hogy regionális szinten idén ezzel a témakörrel szeretnék Budapestet pozícionálni. Nagy kihívásnak és főpróbának nevezte a 2017-es FINA Világbajnokságot, amelyre megnyílik új Dagály Úszóaréna. Reméli, hogy jól vizsgázik és Budapest Duna-menti panorámájának káprázatos látványa dominál az ünnepi megnyitón, amelyet a világ szinte minden országában a tévécsatornákon milliók követhetnek majd – megmutatva ezzel a magyar fővárost, építve a Budapest márkát.

Budapest legközelebbi izgalmas eseménye a Budapesti Tavaszi Fesztivál, amely fennállása 37 éve alatt Európa egyik legfontosabb tavaszi kulturális attrakciójává nőtte ki magát.

A stand Budapestinfo pultjánál korszerű tájékoztató kiadványok és turisztikai informátorok várják a látogatókat, akik készséggel nyújtanak segítséget Budapest felfedezésében. Keresse a főváros hivatalos turisztikai kiadványát a Budapest Guide-ot, az exkluzív szolgáltatásokat, programokat, valamint egyedi termékeket bemutató Budapest’s Finest magazint vagy látogasson el a budapestinfo.hu weboldalra!

Ismerje meg Budapest hivatalos városkártyáját – a kifejezetten hazai vendégek igényeire fókuszáló 48 órás élménycsomagot – a BELFÖLDI BUDAPEST CARD-ot, mely felhasználója számára ingyenes tömegközlekedést, kedvezményt a MÁV járatokra, ingyenes múzeumlátogatást, kedvezményes kulturális programokat és gasztronómia kínálatot biztosít.

Az Utazás 2017 Budapest kiállítás belföldi szakmai napján is kiemelt szerepet kap a sport. Budapest, mint sportváros címmel rendeznek konferenciát a témában.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk