hirdetés
hirdetés

Az idei lehet Mórahalom turizmusának legsikeresebb éve

Bár a vendégszámok még elmaradnak a rekordnak számító 2019-estől, több gazdasági mutató alapján az idei lehet Mórahalom turizmusának legsikeresebb éve - közölte a homokhátsági kisváros polgármestere pénteken az MTI-vel.

hirdetés

Nógrádi Zoltán (Fidesz-KDNP) azt mondta, a pandémia felére, harmadára csökkentette a vendégek számát, három évnyi megfeszített munkával azonban sikerült visszatérni a korábbi szint közelébe. Hozzátette: Mórahalom a járvány enyhültével mindig az elsők között nyitott, és elsőként hirdette meg programjait, árait is. A politikus kiemelte, harminc év összehangolt térségfejlesztésének eredménye, hogy az itt élők számára a turizmus érezhető bevételforrást jelent, s ma már olyan fontos, mint az ipar vagy a korábban meghatározó mezőgazdaság.     

A kisvárosban az önkormányzat és a legtöbb idegenforgalomban tevékenykedő cég folyamatosan méri a vendégek elégedettségét, és az esetlegesen feltárt hiányosságok képezik a következő fejlesztések alapját. Ennek is köszönhető, hogy a vendégértékelések alapján idén a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőt választották az év turisztikai attrakciójának, az év szállása 2022 fődíjat pedig a négycsillagos Colosseum Hotel nyerte el - közölte a polgármester.   

erzsebetfurdo.morahalom.hu
erzsebetfurdo.morahalom.hu
  

Miközben az energiaválság miatt országszerte fürdők és szállodák ideiglenes bezárásáról hallani, Mórahalmon az önkormányzat és a vele partnerségben dolgozó turisztikai vállalkozások együttműködéssel igyekeznek megőrizni az ágazat versenyképességét. A fürdőt és a szállodákat - ahogy a közintézmények jó részét is - termálenergiával fűtik, és a villamosenergiát is közösen szerzik be, így nem került szóba a szolgáltatások szüneteltetése. A felmérések szerint a kisvárosban 1400-1500 vendégágyat fenntartó magánszálláshelyek között is csupán három-négy akad, amely az ideiglenes bezárást fontolgatja - tudatta Nógrádi Zoltán.     

Berta Zsolt, a gyógyfürdő marketingvezetője elmondta, idén a létesítmény vendégszáma becslések szerint eléri a 400 ezret, ami mintegy 80 százaléka a rekordnak számító 2019-esnek. A háromcsillagos Elixír Hotelt is vezető szakember közölte, a hét éve működő gyógyászati szolgáltatásokat is nyújtó szálloda kihasználtsága rekordot dönt, éves szinten eléri a 80 százalékot. A családi vendégkör megerősödésének köszönhetően az átlagos tartózkodási idő pedig három nap fölé nőt. A hotelbe érkezők négyötöde belföldi vendég.     

Tóth Béla, a Colosseum Hotel igazgatója elmondta, a tíz éve az Accent Hotels által üzemeltetett szálloda átlagos foglaltsága várhatóan 75 százalék körül alakul. A vendégek 90 százaléka magyar, a külföldiek között pedig meghatározó a szerb turisták aránya. Bár a vendégek száma elmarad a 2019-estől, a szálloda bevétele, és a drasztikus költségemelkedés ellenére várhatóan eredménye is meghaladja a rekordévét - közölte a szakember.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk