hirdetés
hirdetés

Balatoni strandfejlesztések, belföldi vendégkört várnak

MTÜ-információ: több mint hatvan strand újul meg idén a Balatonnál, belföldi vendégkört várnak.

hirdetés

Badacsony fotó:strand.hu
Badacsony fotó:strand.hu

Több mint hatvan strand újul meg idén a Balatonnál - mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese, Könnyid László.

Kormányzati támogatással idén csaknem hárommilliárd forintból több mint 90 strand újul meg, ezek közül több mint hatvan a Balatonnál található. Hozzátette: idén a strandok alapinfrastruktúra-fejlesztésére helyezik a hangsúlyt, nem egy-egy nagyobb beruházásra koncentrálnak, hanem a kisebb strandokra is jutott forrás. Könnyid László szerint ugyanis egy jó strandnak minőségi alapinfrastruktúrát - köztük vizesblokkokat, baba-mama szobát - kell biztosítania.

A vezérigazgató-helyettes arról is beszélt: a belföldi vendégek is készülnek már a nyárra, az elmúlt egy hónapban több mint húszezer foglalást tettek. Ez azt jelenti, hogy 25 százalékkal több a rendelésállomány a három nyári főszezoni hónapra most, mint egy hónappal korábban volt - emelte ki.

Hozzátette: a tavalyi év hasonló időszakához képest ez még mindig elmaradást jelent, de már egyfajta óvatos optimizmust mutat.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai