hirdetés
hirdetés

Beválasztották Nyíregyházát az ENSZ Turisztikai Világszervezetébe

Magyarországon az első település Nyíregyháza, akit társult tagként beválasztottak az ENSZ Turisztikai Világszervezetébe (UNWTO). 

hirdetés

2010-ben a városvezetés egyik prioritásaként határozta meg a turizmus fejlesztését. Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere elmondta, az elmúlt időszakban elég messzire jutottak: megduplázódott a vendégéjszakák száma, és a turizmus bevétele a városban lényegesen magasabb.

A polgármester hozzátette, ez munkahelyeket jelent és a vállalkozások megélhetését. Dr. Kovács Ferenc kifejtette, ezek az elismerések szoros összefüggésben állnak a városmarketinggel, amely a turisztikával együtt hoz sikereket a városnak.

Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének rendes tagja kizárólag ország lehet, társult tagja pedig szakmai szervezet. Jelenleg 156 ország és 450 társult tag alkotja az UNWTO-t. Azzal, hogy a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. és vele Nyíregyháza tagja lett, nagyon sok lehetőség nyílik meg a település előtt.

Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, tovább nyílt számukra a világ, hiszen a tagság új lehetőségeket, új kapcsolatokat jelent a szakmai munkában. Hozzátette, olyan tudásra tehetnek szert, amelyekkel a világ legnagyobb, legrangosabb szervezete rendelkezik.

Az ügyvezető elmondta, a jövőben szakmai konzultációkon, munkacsoport üléseken vehetnek részt, és meghívták a nyíregyházi szervezetet a városi turizmus munkacsoport ülésébe is, illetve felkérték arra, hogy osszák meg a tapasztalataikat a testvérvárosi kapcsolatok terén szerzett turisztikai együttműködésekről és előrelépésekről.

Nyíregyháza így a jövőben a turizmus, a gyógy- és egészségturizmus területén megszerzett gyakorlati tapasztalatait nemzetközi fórumon is továbbadhatja. A tagság komoly hatással lehet a nyíregyházi beruházásokra és a helyi szolgáltatásokra. A tervek szerint egy négy csillagos szálloda épül Sóstón, de mellette több komoly fejlesztés is megvalósulhat.

Emellett más elismerésben is részesült a város, 2013 és 2015 után harmadik alkalommal ítélték oda Nyíregyházának az Év Városa elismerő címet az Utazó Magazin által felkért szakemberek és olvasók szavazata alapján. 

Fotó: Szarka Lajos
Fotó: Szarka Lajos

(forrás: Turizmus Online, nyiregyhaza.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai