hirdetés
hirdetés

Budapest Oldtimer Show: elhalasztva

A vírushelyzet miatt az áprilisra tervezett rendezvényt június 18-20-án tartják meg a budapesti  Magyar Vasúttörténeti Parkban.

hirdetés

16. alkalommal kerül megrendezésre a budapesti Oldtimer Show. A rendezvény védjegyeként ismert antik autók és motorok idén is nagy számban lesznek kiállítva. A fakerekű autók többsége külföldi gyűjtőktől érkezik. Láthatja végre a magyar közönség a világ első hibrid autóját: 1916-os Woods-Stanley villany-benzin, majd gőz-hajtásra átalakított fakerekű autó. Az autómatuzsálem beindítását is tervezik a kiállításon.

Szélesebb közönség előtt először amutatják be a a tavaly újjáélesztett „Aranyvonat”-ot. Az egykor híres, Szent István koronáját szállító ereklyeszállító hatalmas költségvetésű restaurálása 2020-ban fejeződött be. A rendkívül impozáns látványt nyújtó oldtimer jármű a West csarnok 28-as vágányán lesz bemutatva. A aranyozott jármű mellett díszmagyarba öltözött koronaőrök fognak őrt állni.

2021-ben kiemelt téma lesz a szocialista korszak járművei. A teljes „keleti” paletta bemutatására törekszenek a szervezők, ezért világháború előtti Tartra, Praga, Skoda, Wikow, Magosix modelleket is kiállítanak. Nem maradhatnak ki a nagy fekete autók sem!

 

A nagy park külső területein lesznek az USA nagyvasak és veterán autóbuszok. Ismét lesz lakókocsi kiállítás és terepralli versenyautók a „Kalandjárók Kiállítás” területen. A kisebb parkban (Víztorony Park) Formula versenyautók, sportautók és tuningautó különlegességek lesznek kiállítva. Újdonság a vendéglátás területén a „Food-Truck Karaván”. Itt retro autókból kialakított büfékocsikból fogják árusítani a gasztro-különlegességeket. A Víztorony parkban lesz egy új látványosság is, az óriáskerék. A látogatóknak lehetősége lesz majd a fesztivál területét madártávlatból is megnézni.

Lesz még autómodell kiállítás az Orientben, vasútmodell kiállítás, terepasztal kiállítás és játszótér is lesz a nagy parkban.

Az elővételben áprilisra megvásárolt jegyek automatikusan a júniusi időpontra lesznek érvényesek.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk