hirdetés
hirdetés

Budapesten az Emirátusok hét gyöngyszeme

Első ízben mutatkozott be Budapesten közös workshopon Dubaj, Abu-Dzabi, Sardzsa, el-Fudzsejira, Adzsmán, Rász el-Haima és Umm-el-Kaivein – vagyis az Egyesült Arab Emirátusok hét emírsége.

hirdetés

Május 20-án először került sor az Egyesült Arab Emirátusok hét emírségének közös roadshow-jára Budapesten a Hilton Budapest Cityben, ahol az ország mind a hét emírsége képviseltette magát: a meghívottak helyi turisztikai hivatalokkal és desztinációs menedzsmenttel foglalkozó szervezetekkel (DMC) találkozhattak. A budapesti workshopot egy varsói és egy prágai eseménye előzte meg.

Tóth Attila, az Aviareps magyarországi képviseletvezetője köszöntötte a jelenlévőket, majd Omar Bani Hamour, el-Fudzsejira turisztikai hivatalának munkatársa beszámolt az Egyesült Arab Emirátusok turizmusáról. Megtudtuk, hogy az Emírségekbe 2015-ben 22 millió turista érkezett, ami 2014-hez képest 7,5%-os növekedést jelent, a külföldi látogatók pedig összesen 36,5 milliárd dollárt költöttek az országban, ahol a turizmus jelenleg a GDP 9%-át teszi ki. Hozzátette, hogy Dubaj után a legnépszerűbb desztinációk az országban Abu-Dzabi, Sardzsa és el-Fudzsejira.

Tóth Attila, az Aviareps magyarországi képviseletvezetője
Tóth Attila, az Aviareps magyarországi képviseletvezetője

Az eseményen egy videóban szemléltették az Egyesült Arab Emirátusok kínálatát, szépségeit. Ebből kiderült, hogy az országban a jól ismert luxusélmény mellett számos izgalmas és pihentető programban lehet részünk, látogassunk bármelyik emírségbe is: a történelem és tradíció, a solymászati hagyományok, az ökoturizmus, a sivatagi kalandok quaddal vagy teveháton, a búvárkodás és vízi sportok, az első osztályú golfpályák mind ahhoz járulnak hozzá, hogy felejthetetlen élményekkel gazdagodjon az ide látogató.

Sali Sándor, az Etihad és az airberlin magyarországi képviselője elmondta, Budapestről az Etihad partner légitársaságaival lehet eljutni az országba - természetesen leszámítva a közvetlen Emirates- és Wizz Air-járatokat Dubajba -, így Berlinen, Rómán és Brüsszelen keresztül napi négy-öt járat áll az utasok rendelkezésére.

A dubaji turisztikai hivatal munkatársától megtudtuk, hogy a desztinációnak hamarosan ismét lesz helyi képviselete Középkelet-Európában, a végleges döntés ezzel kapcsolatban július végére várható, esélyes azonban, hogy a képviselet Lengyelországban lesz majd.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk