hirdetés

Chaine siker: Mede Ádám 3. lett!

A Budapesten megrendezett 39. Ifjúsági Szakács világbajnokságon 22 fiatal séf vett részt. Hazánkat Mede Ádám (Onyx étterem) képviselte, aki feljutott a dobogóra.

hirdetés

Szeptember 11-én Magyarországon rendezték meg az Ifjúsági Szakács világbajnokságot, a Chaine des Rotisseurs-t, amelynek a METRO Gasztro Akadémia adott otthont. 5 kontinens 22 országából érkeztek 27 év alatti fiatal szakácsok, akik közül többen díjazott és elismert – nem egy esetben Michelin csillagos – éttermekben szereztek már tapasztalatot. Hazánkat Mede Ádám, a budapesti Onyx étterem ifjú szakácsa képviselte, aki kiemelkedő eredménnyel, harmadik helyezttként zárta a versenyt.

A verseny első helyezettje a kanadai Michael Christiansen lett (The Peartree Restaurant, Burnaby, Kanada), a második helyet a finn Laura Virolainen (Restaurant Smor, Turku, Finnország), és a harmadik Mede Ádám, a budapesti Onyx étterem szakácsa lett.

A 12 tagú nemzetközi zsűriben három magyar séf idolgozott: Ádám Csaba az Olimpia étteremből, Barka Áron a Continental Hotel Budapest ARAZ Éttermének vezetője, aki a konyhán bírált, valamint Bicsár Attila az Alabárdos étteremből. A verseny technikai igazgatója szintén magyar szakértő volt: Kovács Siklósi Lázár.

Ha szeretne még többet olvasni az Ifjúsági Szakács Világbajnokságról, kattintson ide!

Chaine des Rotisseurs
A Chaine des Rotisseurs gasztronómiai társaságot 1248-ban Franciaországban alapították. Az 1990. január 2.-án Magyarországon bejegyzett Egyesület tagjai amatőr és a vendéglátással foglakozó professzionista (szállodás, éttermes, szakács) természetes személyek, akik elkötelezett hívei az igényes, a tradíciókat megtartó, de akár merésznek tűnő, innovatív újításokat is felvállaló magas szintű nemzetközi gasztronómiának, nem feledve ugyanakkor az e téren híres magyar hagyományokat sem.


Mede Ádám (Fotó: Földi Réka, Lazarchef)
Mede Ádám (Fotó: Földi Réka, Lazarchef)
(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye a katát érintő, szeptember 1-től érvényes új szabályozásról?

Partnerünk