hirdetés
hirdetés

Cityrama: újfajta városnéző túrák, élénkülő beutazás

Friss prospektusait, és abban egészen különleges városnéző túrákat mutatott be pénteki partnerpartiján a Cityrama. Az új programok iránt bizonyára nagy lesz az érdeklődés, hiszen megélénkült a magyarországi, azon belül is kiváltképp a budapesti, beutazó turizmus.

hirdetés

Amikor a tulajdonos vonatpótló buszt vezetett

A 17 éve sikeresen működő cég ügyvezetői-tulajdonosai, Erdei Bálint és Szabó Krisztián azonban először a Covid időszak küzdelmeire emlékezett vissza. Miután le voltak zárva a határok, kénytelenek voltak más foglalatosság után nézni: buszaikat ajánlgatták plébániának, nyugdíjas otthonnak, iskoláknak, vagy éppen vonatpótlásra használták azokat – és előfordult egy-egy alkalommal olyan is, hogy a sofőr nem más volt, mint az egyik tulajdonos…

Szerencsére, ez az időszak elmúlt, és ha nem is ugyanakkora létszámmal és jármű parkkal, de mára elmondható, hogy lassan megközelíthetővé válik a négy évvel ezelőtti forgalom.

Részt vett már fenntarthatósági túrán?

A mai helyzethez és igényekhez alkalmazkodó városnéző programokról hallhattunk részleteket a domonyvölgyi Lázár Lovasparkban rendezett szakmai találkozón. A klasszikus városnézések – Parlament, Zsinagóga, Lánchíd, Operaház  – mellett előrukkoltak egy úgynevezett fenntarthatósági túrával is, amely a főváros zöld oázisai között kalauzol. Ugyancsak zöld jelzővel illetik a pesti és budai sétálós városnézéseket.

Akik csak két-három napra érkeznek hozzánk, és kevés az idejük, azoknak szól a 1-hour Xpress Budapest, ahol a turisták ki sem szállnak a buszból, de mégis megtudhatják a legfontosabbakat a főbb látnivalókról.

A shoppingolástól Sisiig

Nem hagyható ki egyik prospektusból sem a hagyományos néptáncos-gulyásleveses- Budapest by Night program sem, mert igen népszerű. Érdekes az outlet shoppingoló kirándulás Biatorbágyra, ahol a külföldiek úgy érezhetik magukat, mint mondjuk, mi magyarok, Parndorfban.

Szentendre a klasszikus úti célok közé tartozik, akárcsak Gödöllő - Sisi regényes története bizonyára idén is sokakat érdekel majd.

A Lázár Lovaspark, a múzeum megtekintésével, a nagyszabású lovasbemutatóval és persze az autentikus magyar ételekkel a legtartalmasabb programok közé tartozik.

Főszerepben a Duna és a Balaton, meg a Trabant

Ami a vizeket illeti, főszereplő lett a Duna is: Esztergom, Visegrád és Szentendre mellett még Szlovákiába is át lehet pillantani, néhány fotó erejéig. Ugyancsak a fővárosból való kiruccanás jegyében született a balatoni túra, Tihany és Balatonfüred megállókkal.

Kissé messzebbre visz a Bécset bemutató buszos program, de szerepel sétahajózás és sétarepülés is az élménykínálatban.

Az egyik legsikeresebb, évek óta, a retro Trabantos városnézés.

A Cityrama, fiatal csapatával, az elmúlt 17 év alatt a hazai beutaztató turizmus egyik  legmegbízhatóbb cége lett, de nem csupán ezzel foglalkoznak, hanem buszokat adnak bérbe rendezvényekre és turistacsoportok egyéni kívánságait is teljesítik.

Elek Lenke

 

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk