hirdetés
hirdetés

Colonnade: nincs sok változás a vagyoni biztosítékok piacán

Az utazásszervezőknek minden év október 31-éig kell igazolniuk vagyoni biztosítékuk meglétét a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) felé. A hivatalban jelenleg is folyik az adatok feldolgozása, körülbelül egy hét múlva tudunk pontos információkat a teljes magyar piacról. Addig is megkérdeztük az egyik, a vagyoni biztosítékok piacán vezetőnek számító biztosítótársaság képviselőjét, náluk milyen tendenciák tapasztalhatók. 

hirdetés

Dr. Horváth Péter, a Colonnade S.A. Magyarországi Fióktelepének (korábbi nevén QBE Atlasz) utasbiztosítási ágazati igazgatója kérdésünkre elmondta, hogy társaságuknál nagyságrendileg a korábbival megegyező számú – megközelítőleg 400 – vagyonibiztosíték-szerződést kötöttek az utazásszervezők október 31-ig, és a vagyoni biztosítékok összege sem változott jelentősen.

Utóbbinak elsősorban jogszabályi oka van: hiába volt gyenge az idei év az utazásszervezők többségénél, a vagyonibiztosíték-számítás során az előző évi, sokkal erősebb forgalmat is figyelembe kell venni, és ennek alapján kell meghatározni a jövő évi kaució nagyságát.

Tudomásunk szerint a Colonnade jövő évi portfoliójából egyetlen jelentősebb játékos hiányzik: az idei évre második legnagyobb kauciót igazoló Green Travel, amelynek működési engedélyét az MKEH november 17-én visszavonta.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk