hirdetés
hirdetés

Csákány Csaba az osztrák Gruber Reisennél

Horvát és olasz tengerparti szálláshelyeket kínáló osztrák utazásszervezőt vezet be a magyar piacra Csákány Csaba, a Terra Reisen korábbi képviselője. Az első évben 8-9000 utast terveznek tőlünk.

hirdetés

Január 4-étől a Gruber-reisen nevű osztrák utazásszervezőt képviseli Magyarországon Csákány Csaba, aki 20 éven keresztül a Terra Reisen irodáját vezette Budapesten. Amint arról korábban beszámoltunk, 2015. nyarán nagyszabású cégátalakításról döntöttek a Terra anyacégénél, a TUI-nál, melynek eredményeként bejelentették a budapesti Terra-iroda bezárását is.

A több, mint 300 alkalmazottat foglalkoztató, grazi székhelyű Gruber-reisent 1968-ban alapították, és családi vállalkozásként működik azóta is. A cégprofil azóta sem változott, elsősorban egyénileg utazóknak kínálnak horvát és olasz utakat, ezen a téren a Terra Reisen után a második helyen állnak Ausztriában. Emellett vannak buszos útjaik, saját tulajdonú és franchise viszonteladó irodáik Stájerországban és Bécsben, saját buszparkkal és Horvátországban, Brac-szigeten saját szállodával is rendelkeznek.

Kínálnak ezen felül utakat a Karib-térségbe, a Távol-Keletre és az Arab-félszigetre, de a magyar piacon most csak a mediterrán szálláshelyek foglalhatók – tudtuk meg Csákány Csabától. A szakember kiemelte, hogy a Gruber-reisen eddig nem dolgozott komolyan Magyarországgal, a Ruefa és a Blaguss mellett csak nagyon kevés iroda értékesítette termékeit.

„A legmegbízhatóbb ügynökökkel akarunk együttműködni, ezért 80 magyarországi céggel fogunk szerződni első körben, ez 110-120 irodát jelent. Nem tervezzük, hogy lekaszáljuk a piacot” – hangsúlyozta Csákány Csaba, aki hozzátette, hogy az elmúlt 3 napban már hat céggel szerződtek le. „Felhasználjuk az elmúlt évek tapasztalatait, olyan terméket kínálunk, ami megfelel a magyar piacnak. Nagyon sok iroda örömmel fogadta körlevelünket. Az árualap online foglalható, Amadeuson vagy CETS-en keresztül. Élő kontingensekkel rendelkezünk. A tevékenységünk szállásközvetítés, nem utazásszervezés. Nem tervezünk az első 1-2 évben saját magyar céget, később elképzelhető.”

Csákány Csaba
Csákány Csaba

A képviselet két főből áll, Csákány Csaba látogatja a partnereket és adminisztrál, Guba Tímea, aki szintén a Terránál dolgozott korábban, biztosítja a helpdesket. Február közepére elkészül a nyári magyar nyelvű katalógus. Nagyon sok olyan szállás lesz benne, ami a Terránál is megvan, ugyanakkor árban nagyon versenyképes a Gruber-reisen kínálata. „Nem nyitunk foglalási központot, csak olyanokkal dolgozunk, akiknek van rendszere. Nem tervezünk online értékesítést, és nem akarunk saját irodát, lesz ellenben study tour, katalógus-bemutató, a korábban kialakított rendszer megy tovább” - hangsúlyozta végezetül Csákány Csaba.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk