hirdetés
hirdetés

Csepel legújabb menő helyét Tejútnak hívják

Átadták Csepel legújabb szabadidőparkját, amelyet a Tejútról neveztek el. Benne egy futókört, sportpályát, fitneszteret, játszóteret és pihenőteret is kialakítottak.

hirdetés

A szabadidőparkot a Főkert Nonprofit Zrt. beruházásában valósították meg, a kormány által biztosított 420 millió forintból.

A kerület polgármestere, Borbély Lénárd a megnyitó alkalmával azt kérte a helyiektől, hogy tartsák be a járvány miatti óvintézkedéseket és vigyázzanak a parkra.

Zakar András, a Főkert Zrt. vezérigazgatója elmondta: 59 fát ültettek a park körül, négyezer évelő növényt ültettek, 6900 cserjét telepítettek, és 300 méteres futókört alakítottak ki.

A Tejút park Csillagtelepen, a II. Rákóczi Ferenc út, a Rakéta utca és a Tejút út által határolt területen valósult meg. A közeli lakótelep neve után a kozmosz, az űr témája jelenik meg a park játszóterein, a többi között planetáriumot, rakétát mintázó mászókát építettek, a földbe süllyesztett kráterben trambulin van, oda pedig csúszdán, kötélen, kapaszkodógömbökön lehet leereszkedni. Kialakítottak egy 15x28 méteres játékterű öntött gumiburkolatos többfunkciós, elkerített sportpályát is focikapuval, kosárpalánkokkal.

A parkba telepítettek továbbá egy "okososzlopot", amely a park egész területére sugározza a wifi-jelet, a kijelzőjén pedig az UV-sugárzás erősségéről tájékoztat. 

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai