hirdetés

Stratégiailag kiemelt szervezet lett a Continental Hotel üzemeltetője

A felszámolási eljárás elindítását követően a kormány stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette a négycsillagos szállodát üzemeltető vállalatot.

hirdetés

Csütörtöki rendeletében stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette a magyar kormány a Mazen Al Ramahi jordániai befektető érdekeltségében lévő szállodaüzemeltető céget, a ZeinaHotel Szolgáltató Kft.-t, amely szeptember vége óta felszámolás alatt áll – írja a Napi.hu.

A cég a négycsillagos, budapesti Continental hotel tulajdonosa, melynek nagymértékű devizahitel-tartozása és beszállítói felé egymilliárd forintos adóssága van.

A ZeinaHotelnek a Continental mellett még három tagja van: az ötödik kerületi Butique hotel, amely 2006-ban nyílt meg, illetve jövőre nyitnák meg a szintén belvárosi Prestige hotelt. A Napi.hu információi szerint ezt a tulajdonos Zaraz Kft.-je fogja üzemeltetni.

A vállalatnak jelenleg 151 alkalmazottja van, a 272 szobás Continental hotel épülete pedig 2004 óta műemléki védettségű, és egy régi szálloda, illetve a Hungária fürdő helyén nyílt meg még 2010-ben.

A ZeinaHotel Kft. tulajdonosa Mazen Al Ramahi mellett Fadeel Samah Omar. A cégnek a Dohány utcai Continental hotel jelentős vagyoneleme, melynek összes becsült forgalmi értéke 7,24 milliárd forint. A vállalat mérlegében pedig az eszközök (befektetett, forgó- és pénzeszközök, követelések) összesen 8,9 milliárd forinton voltak nyilvántartva.

Mindként tulajdonos üzletrészén a CIB Bank Zrt. jegyzett be jelzálogjogot. A társaságnak két hosszú lejáratú, deviza alapú hitele van (svájci frankban és euróban), ezek értéke tavaly év végén 8,42 milliárd forint volt, a lejáratuk 2028. december 31. Bár a cégnek évről évre nőt a forgalma, minden esztendőben veszteséges volt, melynek oka a devizahitel árfolyamvesztesége, a vállalat a törlesztőrészleteket sem tudta fizetni. Emiatt pedig szeptember 24-én a cég felszámolását rendelte el a bíróság – ekkor lépett közbe a kormány, aki november 21-én stratégiailag kiemelt társasággá minősítette a vállalatot, így a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. fogja tovább folytatni a felszámolást.

(forrás: Napi Gazdaság)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!


Meghosszabított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk