hirdetés
hirdetés

Debrecenben épít új gyárat a thyssenkrupp

Mintegy 35 millió eurós beruházással Debrecenben épít új gyárat a német thyssenkrupp Springs & Stabilizers, 250 új munkahelyet létrehozva - jelentette be Marc De Bastos Eckstein, a thyssenkrupp Presta Hungary Kft. ügyvezető igazgatója pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

hirdetés

A thyssenkrupp csoport Magyarországon több mint 1000 munkavállalót foglalkoztat, az autóipar mellett a lifttechnikában és a Ferroglobusszal együtt az acélkereskedelemben van jelen. A cég a kormányművek számára egy szoftverfejlesztési központot is üzemeltet Budapesten 1999 óta több mint 500 fejlesztőmérnökkel, ahol az önvezető autókkal is foglalkoznak. A thyssenkrupp Debrecenben a legmodernebb alkatrészeket, rugókat és stabilizátorokat fogja gyártani, amelyeket a legnagyobb autómárkák használnak. 2018-ban kezdik meg a sorozatgyártást. A helyszín választásánál a megyeszékhely mellett szólt a központi földrajzi fekvés, jó infrastruktúra, megfelelő beszállítói háttér, a jól képzett munkavállalók és magas szinvonalú oktatási intézmények megléte.

A vállalat debreceni megjelenése egyebek mellett a Lufthansa München-Debrecen járatát tarthatja hosszú távon életben. A hetente háromszor közlekedő járat kihasználtsága biztatóan alakul, de a további fejlődés kulcsa egy jelentős corporate partner megjelenése lehet - magyarázta korábban Antal Gábor, a Lufthansa Csoport budapesti igazgatója. Nemrég még a Mercedes volt a legesélyesebb gyárnyitó, azonban a cég a Debrecenbe tervezett egységét elvitte inkább Lengyelországba.

(forrás: Turizmus Online, MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk