hirdetés
hirdetés

Díjazta a Gyulai Várfürdőt az Európai Gyógyfürdőszövetség

Az Európai Gyógyfürdőszövetség (ESPA) a május 19. és 25. között tartotta 20., jubileumi kongresszusát és közgyűlését a lengyelországi Sopotban, ahol a gyógy- és egészségturisztikai szektor legfontosabb kérdései kerültek terítékre. A szervezet idei gyűlése az ESPA Innovation Awards díjátadójával zárult, ahol a Gyulai Várfürdő is elnyerte a zsűri különdíját.

hirdetés

A konferencia programjában az Európai Bizottság vállalkozáspolitikai és Ipari Főigazgatóságát képviselő Alain Libéros előadása, az USA-beli piaci aktualitásokat tárgyaló webinárium, valamint a páneurópai projektek aktualitásainak megvitatása mellett számos téma került napirendre a szekcióüléseken. A várható fejlesztési trendekről Looking ahead – Spas & Health Resorts up to the year 2025 címmel Dr. Ruszinkó Ádám, az NGM turizmusért felelős helyettes államtitkára tartott előadást, Mezösi Csilla, a Magyar Turizmus Zrt. németországi külképviselője a szervezet nemzetközi marketingben ismert sikeres akcióit mutatta be.

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.
Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

A több mint 1500 európai gyógyfürdő és gyógyhely 1995-ben, Brüsszelben alapította meg az európai szövetséget. Jelenleg az ESPA tagjai 20 európai ország szakmai szövetségei és gyógyfürdői. A szervezet a fürdők és gyógyhelyek népszerűsítése, a tapasztalatcsere és a bevált gyakorlatok megosztása mellett az EU-n belül a közös érdekképviseletet is ellátja.

WHO előrejelzése szerint 2022-re a turizmus és az egészségipar együttesen a világ egyik meghatározó gazdasági ágazatává válik. A legfontosabb küldőpiacainkat jelentő fejlett országokban az idős népesség arányának növekedése a legjellemzőbb demográfiai trend. Az egészségükre mindinkább odafigyelő, az utazás terén egyre tapasztaltabb szeniorok növekvő fizetőképes keresletet jelentenek az egészségturisztikai iparág számára. A jóléti társadalmakban emellett nő az igény a saját finanszírozású egészségügyi kezelések turisztikai élményekkel való összekapcsolására.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk