Díjeső a Danubius-nak a Gastro&Hotel Design Awardon

„Az év HotelDesign terasza” a Danubius Hotel Helia terasza lett, a „JAB - Legszebb vendégszoba” különdíja a Hilton Budapesté. November 14-én adták át a Gastro&Hotel Design Award díjait a legkiválóbb belsőépítészeti megoldásokat megvalósító vendéglátó- és szállodaipari szereplőknek.

A PPH Media Kiadó égisze alatt a Pont Itt gasztro/szállás/utazás szakmai magazin idén is meghirdette a Gastro&Hotel Design Award szakmai díját, amelyre 60 pályamunka érkezett. A shortlistre került finalisták között volt, amely az előremutató megoldásokat, mások a múlt emlékeinek értő kezelését tekintették vezérelvnek, de egyaránt igaz volt rájuk, hogy valami újat, meghatározót, egyedit alkottak. 2019-ben a Danubius Hotels három pályázata került a legjobbak közé, a Danubius Hotel Helia és a Hilton Budapest szállodák képviseletében.

Szoros versenyben a zsűri döntése nyomán a Danubius egy fődíjat, egy különdíjat és két döntős oklevelet vehetett át. Az év HotelDesign kertje/terasza kategóriájának fődíjasa a Danubius Hotel Helia terasza lett. A közelmúltban felújított Yellow Bistro & Bar és az Episode étterem osztozik a hatalmas, közel 200 fő fogadására alkalmas teraszon, amely dunai panorámával és fiatalos stílussal várja vendégeit. A Hotel Helia teraszának átadása az egyik meghatározó állomása volt a Danubius Hotelsnél az elmúlt években tapasztalt megújulásnak, amelynek keretében a Danubius Hotel Heliaban is teljesen átalakultak a vendégeket kiszolgáló terek. A Danubius Hotel Helia ebben a kategóriában a Leo Budapest tetőteraszával versenyzett a döntőben.

A Danubius kötelékébe tartozó Hilton Budapest pályázata, a „333”, a JAB – Legszebb vendégszoba különdíját nyerte el. A „333” a Hilton Budapest új szobaszámát takarja, amelyet a 11 új egység és egyben egy korábban a vendégek szeme elől elzárt terület megnyitása után ért el a szálloda. A dizájn, számos elismerés mellett, a London Design Award arany díját is elnyerte. A pályázat a különdíj mellett Az év HotelDesign vendégszobája kategóriában került a legjobbak közé és döntős oklevelet vehetett át. Az év HotelDesign vendégszobája kategória nyertese a Párisi Udvar Hotel Budapest lett. A Danubius Hotel Helia Az év GastroDesign étterme zárt vendégtér kategóriában indult a megújult Episode étterem dizájnjával és vehetett át döntős oklevelet. A szálloda a teljes konferencia szint, a lobby, és a Yellow Bistro & Bar komplex felújítását követően az étterem újjáépítésével tette teljessé a vendégtér látványvilágát. Az enteriőrt Nathalie Rottenburg tervezte.

A Gastro&Hotel Design Award zsűri értékelte a fiatalos ötletet és az igényes megvalósítást. Az év GastroDesign étterme kategória fődíját a Le Garage 1.0 nyerte el. A Danubius Hotel Helia nevében a díjat Varga Csaba szállodaigazgató a Hilton Budapest nevében Peter Knoll szállodaigazgató vették át. A szakemberek kiemelték, hogy ezek az elismerések újabb megerősítést jelentenek a vendégek visszajelzései mellett, ami azt mutatja, hogy a szálloda jó irányt talált befektetéseivel a vendégélmény erősítésére.

Forrás: Turizmus Online


Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.
Törzshely a Pesti Broadway-n

Törzshely a Pesti Broadway-n 

Március 23-a este, egyetlen karszalag megvásárlásával részt vehetünk a Színházak Éjszakája összes eseményén.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.