hirdetés
hirdetés

Megvan, ki lesz a főváros múzeumának igazgatója

A pályázatokat értékelő szakmai bizottság egyhangúlag Csorba László történészt, a Nemzeti Múzeum korábbi főigazgatóját tartja alkalmasnak a Budapesti Történeti Múzeum (BTM) főigazgatói posztjára.

hirdetés

A Főváros hírzárlatot rendelt el a Vármúzeumot, az Aquincumi Múzeumot, a Kiscelli Múzeumot, és Budapest Galériát magában foglaló Budapesti Történeti Múzeum főigazgatójának kiválasztási folyamatával kapcsolatban, arra hivatkozva, hogy amíg a döntés-előkészítés tart, a szakanyagok nem nyilvánosak.

Aquincumi Múzeum
Aquincumi Múzeum

A HVG mégis több forrásból úgy értesült, hogy a pályázati szakmai bizottság a két aspiránsé közül egyhangúlag Csorba László történész pályázatát választotta.

A főigazgató személyéről szeptember 27-én a fővárosi közgyűlés fog szavazni a főpolgármester előterjesztése alapján, akit egyébként nem köt a szakmai bizottság döntése, bár nem valószínű, hogy Karácsony Gergely szembemenne vele.

A megbízatás három évre szól, a pozíció jövő év áprilisában foglalható el. Forrásaink valószínűnek tartják, hogy a BTM, továbbá a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár vezetői pályázatait azért írták ki ilyen korán, mert még a jövő évi önkormányzati választások kampányának idei őszi indulása előtt akartak dönteni ezeknek a pozícióknak ügyében.

Elolvasom a teljes cikket >>

(forrás: hvg.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk