hirdetés
hirdetés

Egy éves a jövő turizmusával foglalkozó népszerű szakmai podcast

2021-ben február elsején indította első adását a Dunakavicsok turisztikai podcast.

hirdetés

A szakmai tartalmú, beszélgetős műsor a jövő turizmusával, az új turizmus világával foglalkozik. Egy év alatt immáron 15 epizódban hangzott fel a csobbanásos szignál, amely a vízbe dobott kő által keltett tovagyűrűző hullámok analógia mentén kíván frissítő gondolatokkal hozzájárulni az újturizmus világának építéséhez. Elsősorban Ausztria és Magyarország, valamint a Duna-régió turizmusával kapcsolatos aktuális témákról beszélget a két társszerkesztő, illetve meghívott vendégeik. A havonta 1-2 alkalommal jelentkező podcast adásainak célja olyan témák, együttműködési lehetőségek feltárása, amelyek fenntartható módon szolgálják, ösztönzik a turizmushoz kötődő tevékenységek, gazdasági, kulturális kooperációk előmozdítását hazánkban és a szomszédos országokban. A neuro-marketing, a mesterséges intelligencia és a big data alapú megoldások egyre növekvő szerepe az élményfejlesztésben, a körfogásos és fenntartható turizmus jó gyakorlatai, a Duna-menti városok hálózatba szervezésének ösztönzői, a jó turizmusfejlesztési stratégia ismérvei mind-mind csak egy-egy kiragadott példa a podcast eddigi adásaiban alaposan feldolgozott témákból.

Nagy-Szász István budapesti szállodás szakember, a podcast ötletgazdája és társszerkesztője szerint „jó megoldások csak jó gondolatokból születhetnek. Ehhez pedig szükség van inspiráló beszélgetésekre, eszmecserékre, határokat átívelő kapcsolatokra és összetartó szövetségesekre.” Kovács Balázs, Ausztriában élő turisztikai tanácsadó már a műsor születéskor vallotta: „az új típusú turizmus területen Magyarország és a Duna-régió előtt hatalmas lehetőségek állnak. Jelen időszak egy korszakhatár sok szempontból. A jövő turizmusában a verseny mellett a kooperáció, a hálózatok kialakítása is nagyobb hangsúlyt kap. Itt az idő, hogy a szomszédos országokkal összefogva, közösen építsük fel a turizmus iránti bizalmat, egy optimális turisztikai övezetet: egyfajta élményteret a Duna-mentén.”

A hasznos és inspiráló adások készítői: Nagy-Szász István (balra) és Kovács Balázs
A hasznos és inspiráló adások készítői: Nagy-Szász István (balra) és Kovács Balázs


A Dunakavicsok podcast adásai elérhetőek az összes ismertebb podcast-megosztó csatornán, mint pl.: Apple Podcast, Spotify, Breaker, Google Podcast, Pocket Casts, Radio Public és hangsáv formátumban a YouTube csatornán is.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk