hirdetés
hirdetés

Egyre kevesebb a külföldi turista a Balatonnál

A belföldi forgalom stagnált, a külföldi viszont még tovább zuhant a Balatonnál áprilisban.

hirdetés

A KSH adatai szerint januárban 24,3 százalékkal csökkent a külföldi vendégéjszakák száma az előző év ugyanezen időszakához képest. Februárban 12,9 százalékos, márciusban 15 százalékos volt a visszaesés, áprilisban pedig idei rekordként 28 százalékkal regisztráltak kisebb külföldi forgalmat – írja a Balatontipp.hu. Országosan mind a négy hónapban növekedést regisztráltak. Az oroszok balatoni forgalma 45,5 százalékkal csökkent az előző áprilishoz képest, az első négy hónapban pedig 45,8 százalékos visszaesés tapasztalható.

A magyar vendégéjszakák tekintetében januárban 0,6 százalékos, februárban 3 százalékos volt a csökkenés, márciusban pedig 1,6, áprilisban 1,9 százalékos a növekedés. Az év első négy hónapját együttesen számolva a külföldiek forgalma 21,5 százalékkal visszaesett, a hazai forgalom 0,1 emelkedett, a teljes vendégéjszaka szám pedig 8,3 százalékkal maradt el az előző év első négy hónapjában rögzítettől.

(forrás: Balatontipp.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk