hirdetés
hirdetés

Egyszeri támogatásra pályázhatnak a vidéki idegenvezetők

A Magyar Turisztikai Ügynökség és a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt., közösen hirdetett pályázatot 300 milliós keretösszeggel.

hirdetés

A támogatás célja

"Magyarország turisztikai értékeinek megismertetésében nélkülözhetetlen érdemei vannak az országban tevékenykedő idegenvezetőknek. A koronavírus-járvány okozta válság azonban az idegenvezetőket sem kímélte, a turisták számának visszaesése miatt az elsők között maradtak munka nélkül a hazai idegenvezetők. Az idegenvezetők rendelésállománya minimálisra csökkent, illetve megszűnt, kiemelten sújtva a vidéki térségeket. A konstrukció célja, hogy a tapasztalt vidéki szakemberek ne hagyják el tömegesen a pályát, felhasználva azt a nagy mennyiségű tudásanyagot, amivel rendelkeznek – segítsenek újraépíteni a vidéki turizmust. Az idegenvezetők számára kidolgozott pályázati rendszer kialakításával a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030 stratégiai célrendszerét támogató, a turizmus ágazatban foglalkoztatottak felkészültségének és motivációjának erősítését előirányzó, hatékony intézkedés valósulhat meg" - olvasható a kiírásban.

Jogosultak köre

A felhívásra idegenvezető engedéllyel rendelkező természetes személyek és egyéni vállalkozók, valamint idegenvezetésre jogosult jogi személyek pályázhatnak. A tervezett pályázati konstrukció keretében olyan 2020. június 1. napját megelőzően bejelentett vidéki lakóhellyel rendelkező idegenvezető juthat forráshoz, aki a tavalyi évben idegenvezető tevékenységet végzett Magyarországon, igazolható módon volt bevétele a tevékenység űzéséből és a pályázat benyújtásakor is fenntartja ezen tevékenységét, továbbá rendelkezik hatályos idegenvezetői „igazolvánnyal”.

Forráskeret, támogatás mértéke, összege

A Magyar Turisztikai Ügynökség, mint a Miniszterelnöki Kabinetiroda Kezelő szerve és a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt., mint támogató szervezet által közösen meghirdetésre kerülő pályázati felhívás keretösszege: 300 000 000 Ft. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege nettó 200 000 Ft/fő. Ugyanazon idegenvezetőre csak egyszer vehető igénybe a támogatás.

Pályázat benyújtásának módja

A pályázatok benyújtására postai úton lesz lehetőség, egyszerűsített igénylési eljárás keretében. A részletes Pályázati felhívás és útmutató megjelenése hamarosan várható. Naprakész információk a www.kisfaludyprogram.hu oldalon.

Éppen tegnap írtunk arról, hogy az idegenvezetők érdekvédelmi szervezetei milyen támogatást éreznének hasznosnak és méltányosnak a szakmabeliek számára. Ők úgy gondolják, havi 100 000 forinttal lennének kisegítve év végéig, jövő tavaszig. Ez a támogatás azonban egyszeri, és csak a vidéki kollégák számára lehívható, a fővárosiak nincsenek a jogosultak között.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk