hirdetés
hirdetés

Élénkíti külpiaci jelenlétét az MTÜ

A Magyar Turisztikai Ügynökség szakmai eseményén a küldőpiacokról és a társaság külföldi marketingtevékenységéről is szó esett.

hirdetés

Szégner Zsuzsa a Visit Hungary Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatója részletesen beszámolt a szakterület külpiaci tevékenységéről, terveikről. A piacok újraindulása kapcsán elmondta, hogy jönnek sorra a lekérések, a beutaztató irodák azonban leterheltek. Beszámolt az említett probléma megoldására kidolgozott új, termékfókuszú szemléletről is, amelynek lényege, hogy a nagy volument generáló, valamint az új potenciállal bíró, minőségi termékeket célzottan, küldőpiac-specifikusan mutassák be a magyar szolgáltatók által kidolgozott csomagajánlatokon keresztül a B2B partnerek számára. A nemzetközi piac szakértők a csomagok kialakítását több módon is segítik: egyrészt az NTAK naprakész piacspecifikus adataival, másrészt a küldőpiaci trendekről első kézből hozott információval Elmondta, hogy idén is meghirdetik Kiemelt Partner Programjukat a már ismert kategóriákban. Hamarosan ki is írják a pályázatot. Idén újítás, hogy azok, akik innovatív turisztikai csomagokat állítanak össze a nemzetközi vásárokra, a teljes részvételi díj elengedésére is pályázhatnak. Jó hír, hogy idén már egyszerűbb a felület, felhasználóbarátabb a platform, hiszen a jelentkezéshez már nem kérnek vendégforgalomra vonatkozó adatokat az NTAK-nak köszönhetően.

Szégner Zsuzsa azt is elmondta, hogy a németek után jelenleg Csehországból érkezik a legtöbb vendég hazánkba, nagyban fókuszálnak a cseh piacra is egyebek között ez egészségturisztikai szolgáltatások egészségbiztosítási elszámoltathatóságát szabályozó rendeletek összehangolásával. Mivel úgy tűnik, 2022 nyarán az Egyesült Államok ígérkezik a legfontosabb tengerentúli külföldi küldőpiacnak egy extra MICE megjelenéssel készülnek Palermóban. Izrael a 2022-es eddig mért vendégforgalmi adatok alapján a negyedik legfontosabb küldőpiac Budapest számára, így ott is élénk salestevékenységet terveznek. A spanyol piacon Magyarország, mint biztonságos úti cél kerül fókuszba az őszi hosszúhétvégi charterjáratok indítását támogatva. A szakember kiemelte, hogy az elmúlt időszakban egyre több piacon vannak aktívan jelen az MTÜ piacszakértői.


 hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk