hirdetés

Elindult a nyári szezon első charterjárata Budapestről

Az egyiptomi Hurghadára repült az idei szezon első nyaralójárata Magyarországról. A charter repülőgép május hetedikén, szombaton indult Budapestről. A járatot az Express Travel International (ETI) bérelte a Fly Egypt légitársaságtól.

hirdetés

Az első járat teljes töltéssel ment el, és a most szombaton induló, május 14-i járat is teljes kihasználtsággal üzemel majd – tudtuk meg az ETI magyarországi country managerétől, Kerekes Gábortól. A május 21-i járaton van még néhány üres hely, tette hozzá a szakember.

A járat a szezon elején, vagyis június közepéig pozsonyi leszállással közlekedik, június 19-étől viszont közvetlenül repül Budapest és az egyiptomi Hurghada között. Akkortól a menetrend is változik, szombat helyett vasárnap közlekednek a járatok.

Szerencsések a június 11-én kirepülő utasok, ők ugyanis 9 nap/8 éjszakás üdülésen vesznek részt a járatnapváltás miatt.

A Makadi Spa Hotel Egyiptomban (Forrás: eti-utazas.hu)
A Makadi Spa Hotel Egyiptomban (Forrás: eti-utazas.hu)

Az idei évben eddig minden korábbinál kevesebb charterjárat indult Magyarországról: az utolsó járat január 10-én repült Egyiptomba a Kartago Tours utasaival.

A közeljövőben ellenben több üdülőjárat is elindul: május 20-ától közlekedik a Taurus Reisen és a Kartago Tours tunéziai charterlánca. Az első járat már majdnem tele van - erősítette meg értesülésünket a Taurus Reisen ügyvezetője, Haythem Jamel és Hajducsi Tamás, a Kartago Tours marketingigazgatója.

Május 22-étől közlekedik a törökországi Antalyára a Sun and Fun járata, bár az első török turnusuk bécsi indulással már május 15-én kiutazik, és ezek az utasok Budapestre térnek vissza egy héttel később - közölte kérdésünkre Tolga Deniz, az utazásszervező ügyvezetője.

Május 28-án indul a Green Travel első törökországi lánca. Az első, 180 férőhelyes gép már tele is van – tudtuk meg a Green Travel értékesítési vezetőjétől, Mihálka Róberttől.

Május 29-én elindul a Kartago Tours hurghadai charterlánca is.

Az Anubis Travel első, budapestről induló, Travel Service által üzemeltetett saját charterjárata Hurghadára május 29-től heti egy alkalommal – vasárnaponként – fog közlekedni. Az iroda június 8-tól október 26-ig bővíti járatait, így ebben az időszakban szerdánként is elérhető lesz az utasok számára Hurghada és Sharm el Sheikh - mondta el Ahmed Bahgat ügyvezető.

Júniustól más irodáknál is beindul a charteres nagyüzem: sorban indulnak a láncok Bulgária, Görög- és Törökország és Észak-Ciprus üdülőhelyeire.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A Symbol Budapest új termékkel jelentkezik a turisztikai piacon: 220 éves pinceéttermében idézi meg Beatrix királyné lakomáját korhű zene, tánc és programok kíséretében.

hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei évet az előzetes foglalások alapján?

Kiadónk társoldalai