hirdetés
hirdetés

Ellepték a külföldiek a budapesti gyógyfürdőket

A budapesti fürdők forgalma az elmúlt 10 hónapban kimagasló eredményt mutat, hiszen 2016. év hasonló időszakához képest több mint 15%-kal nőtt a vendégforgalom. A Budapest Gyógyfürdői Zrt. 2017 októberében közel 50.000 ember vendég megkérdezésével folytatta le piackutatását négy legnagyobb forgalmú fürdőjében, a Széchenyi, Gellért, Rudas és Lukács fürdőkben. Az eredmény a szakembereket is meglepte, hiszen a kutatás egy hete alatt több mint 100 országból keresték fel a budapesti fürdőket.

hirdetés

A Budapest Gyógyfürdői Zrt. minden évben elvégzi kutatását, melynek célja a vendégkör felmérése. A kutatás keretén belül vizsgálják a látogatók nemét, származását, és életkorát. A kutatás megállapítása szerint a négy legnagyobb fürdő látogatónak 61%-a külföldről érkezik.

Különösen magas ez az arány a Széchenyi és Gellért fürdőkben, ahol a vendégek több mint 70%-a érkezik külföldi országokból. A 10 legnagyobb küldőország között nemcsak európai, hanem ázsiai országok, Kína és Dél-Korea is képviselik magukat. Örvendetes az is, hogy a korábbi évekhez képest ismét több orosz vendég érkezik.

A hazai vendégek több mint 80%-a természetesen budapesti, 10%-a pedig Pest megyei településekről keresi fel a fürdőket.

A vendégek közel 60%-a nő, ez alól a Rudas fürdő kivételt képez, ahol fordított az arány, hiszen a török kori, termál részleget hétköznap elsősorban férfiak látogatják.

A tévhittel ellentétben, a fürdőzők több mint 30%-a már 30 év alatti, tehát már nem csak az idősebb, gyógyulni vágyók látogatják a fürdőket. A keresztadatok elemzése alapján azonban jól látható, hogy ezek a fiatalok döntő többségben külföldiek.

A belföldi vendégek körét továbbra is jellemzően az 50 év felettiek határozzák meg. Érdekesség, hogy a Rudas fürdő magyar vendégeinek a legkiegyenlítettebb a korcsoport szerint összetétele, azaz azonos arányban látogatják az egyes korosztályok képviselői.

A kutatás megvizsgálta azt is, hogy vendégek a fürdőket egyedül vagy inkább társaságban látogatják meg. Az eredmények azt mutatják, hogy míg a hazai vendégek elsősorban egyedül, addig a külföldiek inkább párjukkal keresik fel ezeket a helyeket.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk