hirdetés
hirdetés

Ezüstérmes lett a magyar pavilon a Dubaji Világkiállításon

A Dubaji Világkiállításon a legjobban bemutatott tematika kategóriában a magyar pavilon ezüstérmet nyert a Világkiállítások Nemzetközi Szövetségétől - tájékoztatta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) csütörtökön az MTI-t.

hirdetés

A 192 országot felvonultató, csütörtökön záró világkiállításon az MTÜ adatai szerint a magyar pavilont a hét elejéig több mint egymillióan látogatták meg. Tóth Andrea, az Expo 2020 Magyarország Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója korábban elmondta, hogy a legfontosabb turisztikai desztinációkat mutatták be a kiállításon, hogy "minél több turista érkezzen Magyarországra, és minél több látogató tapasztalja meg személyesen is azt a csodát, amit Magyarország rejt".

 

fotó: mtu.hu
fotó: mtu.hu

A pavilont Makovecz Imre tanítványa és munkatársa, Csernyus Lőrinc tervezte, majd 17 magyar ács állította össze hónapokon keresztül. Központi témája a víz, és az Aqua Roots of Hungary névre keresztelt épület Magyarország páratlan vízkincseit, kialakulásukat, történetüket mutatja be, különösen nagy hangsúlyt helyezve a természetes vízkészletre, a gyógy- és termálvizekre, valamint a balneológiára.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk