hirdetés
hirdetés

Feltárulnak a fokozottan védett magyar völgy titkai

A túra során a Gortva szurdokvölgyét végigkísérve megismerkedhetnek az érdeklődők a természetközeli erdőtársulások szerepével. 

hirdetés

A Karancs-Medves Tájvédelmi Körzet fokozottan védett terület. Mesebeli természeti kincsekre bukkanhatunk, hiszen a Gortva-völgyébe vezet az út, ahol egyebek mellett látványos patak vízesésében gyönyörködhetünk.

Gortva patak - fotó: Lelépő.hu
Gortva patak - fotó: Lelépő.hu

A Karancs-Medves Tájvédelmi Körzetben nem lehet csak úgy kirándulni. Augusztus 26-án azonban egy vezetett túra keretében bárkinek lehetősége nyílik arra, hogy felfedezze a Gortva-völgy titkait – jelentette be a Bükki Nemzeti Park.

A túra során a Gortva szurdokvölgyét végigkísérve megismerkedhetnek az érdeklődők a természetközeli erdőtársulások szerepével. Betekintést nyerhetnek az európai szinten is ritkaságnak számító állatfajok élőhelyére, valamint felkereshetik a területen található vízesést is.

Az értékes, fokozottan védett természetvédelmi terület túlzott zavarásának elkerülése érdekében a Medves-fennsíkon található Gortva-patak völgye kizárólag szakvezetőink kíséretében, szakvezetési díj ellenében látogatható.

A túra részleteiről és a jelentkezés módjáról itt olvashat >>

(forrás: lelépő.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk