hirdetés
hirdetés

Főszezonra: a charterek száma jó fokmérő lehet

A fenti megállapítás nem egy jósda mélyén született, hanem a Magyar Utazási Irodák Szövetségének idei első kötetlen találkozóján hangzott el a szakértőtől. A MUISZ elnökével, Molnár Judittal beszélgettünk a programot követően.

hirdetés

Nő a charterek száma

Hozzátette, a tavaly nyári heti 8 görögországi charterjárathoz képest az idei heti mintegy 30 járat biztató előjelnek tűnik. Görögország mellett olyan tipikus nyaralódesztinációk tértek vissza a kínálatba mint Törökország, Ciprus, Egyiptom, Tunézia, bizakodásra adva okot a szakmának.

A kedvező tendenciát erősítette meg a rendezvény egyik előadójának, Szabó Istvánnak, a Budapest Airport utasszolgáltatási igazgatójának prezentációja is, amely szerint a légitársaságok egyre több úti célra indítanak be járatokat. A Wizz Air immár heti 49, a Ryanair heti 53 járatot indít a nyári főszezon beköszöntével, és a Fly Dubai is tervez járatindítást Budapestre.

Molnár Judit
Molnár Judit

Negyedik hullám?

Molnár Judit szerint ősszel feltehetően lesz némi visszatérés covid-téren, azonban a virológiai szakértők hozzáértésében bízva ő is azt reméli, hogy ez nem egy markáns negyedik hullám, hanem inkább egy gyenge hullámocska lesz.

Felértékelődtek az utazási irodák

Végül pedig egy érdekes jelenségről beszélgettünk. Judit, aki köztudottan nem csak a MUISZ elnöke, hanem az egyik legnagyobb hazai utaztató cég, az OTP Travel Utazási Iroda vezetője is, elmondta, munkahelyi tapasztalatai alapján bizton állíthatja, sorra térnek vissza az utazási irodákba azok az utazók, akik sok évvel ezelőtt – akad, aki tíz éve is már – utaztak velük, azonban egy idő után már maguk szervezték a programjaikat, önjárókká váltak.

Most azonban ismét visszatérnek az irodához és foglalnak utazási szolgáltatásokat. Mégpedig azért, mert a jelenlegi, gyakorta kiszámíthatatlan, állandóan változó szabályozások miatt igénylik azt a biztonságot, amit az utazási iroda szakértő munkatársának segítsége tud nyújtani, illetve az is megnyugvást jelent sokaknak, hogy ha valahol történne valami, akkor van kihez fordulni, mert az iroda munkatársa biztosan segít elhárítani a felmerült problémát.

Vágó Ágnes, főszerkesztő
a szerző cikkei

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk