hirdetés
hirdetés

Fóton készül Jánosik, a szlovák betyár

Három népszerű és közismert szlovákiai figurát - Jánosik betyárt, a Drótostótot és az Édesszájú Mézeskalácsost - is gyárt már kinti megrendelésre a fóti Souvenir Brands kft.

hirdetés

Több ezer figurája és számos egyéb terméke révén az egyik legkedveltebb magyaros szuvenírré vált az elmúlt években a Folqa Collection termékcsalád. A márka magyarországi sikerében bízva kérte fel a szlovák Aquacorp SA a magyar Folqákat gyártó fóti Souvenir Brands Kft-t, hogy a szlovák piac számára hasonló karaktereket készítsen.

A legfontosabb kihívást az jelentette, hogy a szlovák hagyományokat megőrző és valóban hiteles figuracsalád indulhasson a szlovák piac meghódítására. A Sérthetetlen Jánosik, az Édesszájú Mézeskalácsos, és a Vándorló Drótostót csak alig fél éve van jelen Szlovákiában, azonban ennyi idő is elég volt ahhoz, hogy bizonyítson, és bekerüljön a szlovák szuvenírboltok kínálatába. Többek között a pozsonyi reptéren és a főváros kiemelt designboltjaiban árulják, de folyamatban vannak tárgyalások egy könyvesbolthálózattal és egyéb idegenforgalmi helyszínekkel.

Jánosik és társai
Jánosik és társai

A szlovák kultúrának Jánosik betyár legalább olyan fontos elem, mint a magyaroknak Sobri Jóska, vagy az angoloknak Robin Hood. Jánosik Szlovákia-szerte meghatározó karakter a turizmusban is, így természetesen a Folqa szlovákiai kínálatából sem maradhatott ki. Nem szorul magyarázatra a Drótostót figura születése sem, hiszen a vándorló kézműveseknek ez a típusa legalább annyira része a szlovák nemzeti identitásnak mint Jánosik. Nagy hagyománya van továbbá a mézeskalács-készítésnek is északi szomszédunknál, ahol a karácsony elképzelhetetlen a hagyományos szlovák édesség nélkül.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk