hirdetés
hirdetés

Győzött a Katica Tanya

Zöld szemlélet és aktív turizmus témában hirdettek idén győztest - a helyzetre való tekintettel online.

hirdetés

Eredményt hirdetett a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) és a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány (MTSZA) a CheckINN GREEN pályázaton. Az idei év sok tekintetben más volt, mint a többi, a koronavírus világjárvány alatt különösen felértékelődött a zöld turizmus, a zöld szemlélet és az aktív turizmus iránti igény. Ez adta az apropóját annak, hogy az idén második alkalommal meghirdetett pályázat a Zöldben utazunk címet viselte, és elsősorban a turizmushoz kapcsolódó kis-, közép- és családi vállalkozásoknak szólt.

Pályázni szeptember végéig lehetett már működő, vagy fejlesztés alatt álló olyan környezettudatos projektekkel, amelyek a hazai turizmus hosszútávú fenntarthatóságát célozzák meg. Ilyen például fenntartható beszállítói lánc kialakítása, energiahatékonysági intézkedések, tervek az ökológiai lábnyom csökkentésére és a „zöld” turizmus fellendítésére, valamint a helyi kulturális és gasztronómiai hagyományok megőrzésére. A pályázati kiírásra számos értékes pályamű érkezett, az érdeklődés a várakozásokat is felülmúlta.

 

A zsűri döntése alapján a 3 millió forintos fődíj díjazottja a Katica Tanya Élményközpont, amely Patcán, a Zselicben található. A turisztikai koncepciót úgy álmodták meg, hogy élményközpontú, a természetközeli és a hagyományos életmódot felelevenítő, az aktív pihenést elősegítő szolgáltatóként legyenek jelen a turisztikai piacon. Csak olyan attrakciókat fejlesztenek, amelyek nem fogyasztanak energiát, vagy ha igen, akkor azt saját maguk állítjuk elő megújuló forrásból.

A zsűri idén egy 1 millió forintos különdíjról is döntött. A díjjal egy olyan innovatív, ötletes kezdeményezést ismertek el, amely egyszerű ötlettel, nagyobb közösség bevonásával népszerűsíti a fenntartható turizmust és a környezettudatos gondolkodást. A különdíj nyertese a Túrajó veszprémi városnéző sétákat szervező vállalkozás Bögretúr elnevezésű programja lett.

 

 

(forrás: MTÜ)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk