hirdetés
hirdetés

Ha feloldják a légtérzárat, azonnal megindulnak az orosz turisták

Árulta el lapunk kérdésére Gorszkij Jaroszlav, az 1000 Út Utazási Iroda vezetője.

hirdetés

Az Oroszország-specialista túraszervező cég vezetője hangsúlyozta, a jelenleg az EU és Oroszország közötti kölcsönös légtér szankciók, amelyek miatt gyakorlatilag szünetel a polgári repülés Oroszországba és onnan Európába, nyilvánvalóan nem a legkedvezőbb fejlemény számukra, de szerencsére több lábon állnak, és oroszországi útjaik csak az árualapjuk harmadát teszik ki. Minőségi egzotikus körutazásaik jól teljesítenek napjainkban is, akárcsak a nyaralóprogramjaik, amelyek közül a Maldív-szigeteki különösen népszerű.

A szakember hozzátette: az orosz turisták magyarországi beutaztatására szakosodott üzletáguk tavaly a járványügyi szabályok miatt gyakorlatilag szünetelt, idén azonban már határozottan érezték az utazási kedv és a hazánk iránti érdeklődés felfutását, a programok megvalósulását azonban az orosz-ukrán katonai konfliktus kirobbanása és a légtérzár átmenetileg ellehetetlenítette. Az irodavezető azonban biztos abban, hogy milyest jobbra fordulnak a körülmények, és ismét repülhetnek a légitársaságok Oroszország és az Európai Unió között, azonnal számíthatunk arra, hogy nagy volumenben érkeznek a magyar piacra az orosz utazók, akik 2018-ban egyébként a 8. legtöbb vendégéjszakát töltötték el a hozzánk érkező összes nemzet lakosai közül.

Jóllehet a másik háborús fél, Ukrajna valamivel hátrább áll mint Oroszország, Magyarország küldőpiacainak rangsorában, nevezetesen a 15. helyen, ugyanakkor 2019-ben jelentős volument képviselt a 419 ezer ukrán vendégéjszaka hazánk összvendégforgalmában. Ráadásul Ukrajna kimondottan feltörekvő pozícióban volt Magyarországon: 39,3%-kal (!) nőtt az ukránok által eltöltött vendégéjszakák száma 2018-ban az előző évhez képest, ami a második legerősebb növekedés volt a rangsorban. A KSH adatai alapján az ukrajnai vendégéjszakák éves növekedési üteme az adatszolgáltató európai országok szinte mindegyikében jelentős, 10% fölötti volt 2018-ban. Kiemelkedő, 30% fölötti növekedést mutatott Svédország, Spanyolország, Csehország, Olaszország és Belgium. Akármi is történjen az elkövetkező napokban, hetekben, hónapokban, az már tisztán látszik, hogy a békekötés után az ukránok számára nem az lesz az első számú cél, hogy nyaralni induljanak. Ami a fentiek alapján számos európai ország turizmusa, köztünk hazánk számára is bevételkiesést jelent.

Turizmus Online

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk