hirdetés
hirdetés

Hévíz hozta a balatoni forgalom harmadát

A németek helyét az oroszok vették át Hévízen, a település a balatoni régió szállásdíj bevételének közel harmadát hozta az év első kilenc hónapjában.

hirdetés

A januártól októberig tartó időszakban a KSH adatai szerint Hévíz tarolt: bár az év végéig még lehetnek változások, az egész éves gyógyturizmusra építő Hévíz forgalma csak tovább növekedhet – írja a Balatontipp.hu.

A balatoni településeken az év első kilenc hónapjában a kereskedelmi szálláshelyeken összesen 4,3 millió vendégéjszaka realizálódott – ebből 1,6 millió a külföldi, 2,7 millió pedig a magyar turisták által eltöltött éjszaka. Így a Balaton 2,7 százalékos forgalomnövekedést könyvelhet el az előző év hasonló időszakához képest.

Az alábbi táblázatban a Balatontipp településenként, illetve küldőterületenként összesítette a kereskedelmi szálláshelyeken az év első 9 hónapjában regisztrált vendégéjszakák adatait. A táblázatban nem szerepel a magánszállásadók által bonyolított forgalom, mert róluk a KSH csak éves, vagy több éves késéssel szokott információt adni.A teljes elemzés a Balatontipp.hu oldalán található ide kattintva.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk