hirdetés
hirdetés

Hévíz hozta a balatoni forgalom harmadát

A németek helyét az oroszok vették át Hévízen, a település a balatoni régió szállásdíj bevételének közel harmadát hozta az év első kilenc hónapjában.

hirdetés

A januártól októberig tartó időszakban a KSH adatai szerint Hévíz tarolt: bár az év végéig még lehetnek változások, az egész éves gyógyturizmusra építő Hévíz forgalma csak tovább növekedhet – írja a Balatontipp.hu.

A balatoni településeken az év első kilenc hónapjában a kereskedelmi szálláshelyeken összesen 4,3 millió vendégéjszaka realizálódott – ebből 1,6 millió a külföldi, 2,7 millió pedig a magyar turisták által eltöltött éjszaka. Így a Balaton 2,7 százalékos forgalomnövekedést könyvelhet el az előző év hasonló időszakához képest.

Az alábbi táblázatban a Balatontipp településenként, illetve küldőterületenként összesítette a kereskedelmi szálláshelyeken az év első 9 hónapjában regisztrált vendégéjszakák adatait. A táblázatban nem szerepel a magánszállásadók által bonyolított forgalom, mert róluk a KSH csak éves, vagy több éves késéssel szokott információt adni.A teljes elemzés a Balatontipp.hu oldalán található ide kattintva.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk