hirdetés
hirdetés

Most segíthet, hogy jó helyre kerüljünk az ICCA-listán!

A Hungarian & Budapest Convention Bureau minden negyedévben adatfelvételt készít a hazánkban lezajlott magyar és nemzetközi cégek és szakmai szövetségek/társaságok által megrendezett eseményekről - tájékoztatta szerkesztőségünket a Magyar Kongresszusi Iroda.

hirdetés

A minél magasabb arányú elérés és válaszadás érdekében a Hungarian & Budapest Convention Bureau arra kéri a meetings industry résztvevőit, hogy osszák meg a lezajlott rendezvényekre vonatkozó statisztikai adatokat. Kiemelten fontos, hogy minél nagyobb számú üzleti rendezvényről legyen elérhető adat, így az ICCA és UIA világranglistákon is egyre jobb helyezést tud elérni az országunk, valamint a nagyobb városaink. A tavaly beküldött adatoknak is köszönhetően Budapest a 2019-es 26. helyről a világ 12. legjobb konferencia-desztinációja az ICCA ranglistáján, míg Magyarország a 29. helyezésre ugrott az országos ranglistán. A UIA kritériumrendszere alapján Budapest a 17., Magyarország a 27. helyre került.

A rangsorban betöltött hely alapján készült mutató rendkívül fontos szerepet játszik az iparág nemzetközi megítélésében, hiszen a konferencia helyszínek listáján betöltött előkelő pozíció bizalmat erősít, új tudományos és üzleti rendezvényeket vonzhat hazánknak.

A hazai MICE piacra vonatkozó releváns és elegendő számú adat összegyűjtése érdekében a Convention Bureau kéri, hogy a partnerek a harmadik negyedévre vonatkoztatva minden olyan konferenciáról és üzleti rendezvényről, eseményről küldjenek be adatokat, amelyek megfelelnek az alábbi kritériumoknak:

  • Magyar és nemzetközi, szövetségi, corporate konferenciák, vállalati rendezvények, incentive csoportok
  • 2022 harmadik negyedévében élőben, online vagy hibrid formában megrendezésre került
  • létszáma minimum 50 fő volt, incentive csoportok esetén pedig már 10 főtől várják az adatokat

Depositphotos
Depositphotos
 

Az adatokat kétféle módon tudják beküldeni:

  1. Online kérdőív elérhetősége:

Amennyiben több eseményről szeretne adatot szolgáltatni, kérik a rövid kérdőív többszöri kitöltését az események számának megfelelően.

2.    Hagyományos Excel táblázat elérhetősége (letöltés Google Chrome-on keresztül):

A kitöltött táblázatot a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail-címre kérik elküldeni.

A pontos statisztikai eredmények megszületése minden piaci szereplő közös érdeke, kiemelten fontos, hogy minden érintett szolgáltató vegyen részt az adatbeküldésben.

Amennyiben Ön nem kapott a Convention Bureau-tól adatbekérő levelet (a fenti linkekkel) és releváns MICE statisztikai adatokkal szolgálhatna, az HCB/BUDCB adatbázisába való bekerüléshez kérik, Simon Anna kutatási és elemzési menedzserrel vegyék fel a kapcsolatot az  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail-címen.

A Hungarian & Budapest Convention Bureau minden adatszolgáltató partnerének köszöni az értékes munkáját!

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk