hirdetés
hirdetés

Hungexpo: 27 ezren látogattak ki az Utazás 2022 kiállításra

Sikeres hetet zárt a Hungexpo: március 3-6. között 27 ezren látogattak ki a 44. Utazás és a 30. Budapest Boat Show kiállításra a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központba.

hirdetés

A négynapos rendezvény egyik fő tanulsága, hogy bár a koronavírus-járvány erősen megtépázta a turisztikai ágazatot, erősödni tudott a belföldi turizmus és a hajóvásárlási kedv. Az idei kiállítás központi témája a turizmus újraindítása és a biztonság volt. A kiállítás belföldi díszvendége a Veszprém-Balaton régió volt, amely 2023-ban Európa Kulturális Fővárosa lesz. Sokan látogatták meg a projekt 140 négyzetméteres standját, ahol különleges digitális megoldásokkal mutatták be Veszprém, a Balaton és a Bakony régió gazdag kulturális és turisztikai kínálatát. A külföldi díszvendég idén első alkalommal Egyiptom volt, a közel-keleti nyaralóhely önálló standon mutatta be az ország turisztikai látványosságait és programlehetőségeit.

Fotó: utazas.hungexpo.hu
Fotó: utazas.hungexpo.hu

A közlemény szerint a korábbi évek hagyományainak megfelelően idén is az Utazás kiállítással egy időben rendezték Magyarország legnagyobb hajós találkozóját, a 30. Budapest Boat Show-t, ahol 65 kiállító 100 hajót mutatott be a látogatóknak. A kiállítás díszvendége a Tisza-tó volt. Kiemelték, hogy a vitorlázás és a hajózás a turizmus azon kevés szegmensei közé tartozik amelyet nem rázott meg a járvány. Mivel a hajós nyaralások a legbiztonságosabbak közé tartoztak, így itt növekedést mértek. Az elektromos hajók egyre növekvő száma a Budapest Boat Show-n is megmutatta a piac átrendeződését.

Fotó: utazas.hungexpo.hu
Fotó: utazas.hungexpo.hu

A Boat Show-n mutatták be a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának legújabb kezdeményezését: az ingyenes mentőmellényeket, amelyeket a kezdeményezéshez csatlakozó települések strandjain elhelyezett állványokon bocsátanak rendelkezésre. Az első állványt Balatonalmádiban, a Wesselényi strandon állítják fel. A céljuk, hogy a mentőmellény használata általánosan elterjedjen. "Ha pedig nincs mellényük, vagy otthon felejtették, akkor legyen a parton egy állvány, ahonnan leakaszthatnak egyet" - idézték a közleményben Bagyó Sándor VMSZ elnököt. A Hungexpo és a 30 éves jubileumát ünneplő Budapest Boat Show is "örökbe fogadott" egy mentőmellény oszlopot. A projekt első támogatói között van még a KÜRT Információbiztonsági és Adatmentő Zrt., a PI-ER Technical Kft., valamint Balatonalmádi és Balatonkenese önkormányzata.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk