hirdetés
hirdetés

Indul a dunai szállodahajózás

Jövő héten érkezik az első két úszó hotel Budapestre. Német, svájci, osztrák utaztatók tervezik a júliusi hajózós programokat Duna-menti úti célokkal, köztük Budapesttel is.

hirdetés

A folyami hajós programokat kínáló cégek startra készen várták a határnyitást. Június 17-én Magyarország feloldotta a beutazási korlátozásokat az unió állampolgárai számára és 26-án és 27-én két szállodahajó is érkezik német utasokkal Magyarországra. "Az első próbautak a Passau-Budapest-Passau és a Passau-Mohács-Passau útvonalon közlekednek, de külföldi partnereink vizsgálják annak a lehetőségét is, hogy a nyár későbbi időszakában egészen a Fekete-tengerig juthassanak el " - mondta el kérdésünkre az európai utasokat szállító szállodahajók magyarországi program szervezésére szakosodott Sváda Office Kft. cégvezetője, Sarlós Katalin. Budapesten és a fővárosból számos vidéki helyszínre szerveznek fél- és egésznapos túrákat. Idén az iparágban globálisan uralkodó bizonytalanság láttán minden lehetőséget ajándéknak tekintenek.

 

"Örülünk, ha az érkező csoportok utasai számára rendelnek majd programokat, egyelőre teljesen bizonytalan még ennek a volumene. Mindenesetre felkészültünk. Szigorú egészségügyi protokollt alakítottunk ki buszos kirándulásaink biztonságossá tételére. A hajók üzemeltetői is nagyon komoly higiéniai normákat vezettek be, a több száz fős maximális kapacitás helyett most legfeljebb száz utas érkezhet, és az óvintézkedések részeként egyirányúsították a fedélzetek közlekedését is. A partnerektől úgy tudjuk, az utazási kedv meglepően magas, nagyon sok utas nem törölteti, hanem átfoglaltatja útját. A partnerek azonban egyelőre óvatosan nyitnak, minden ország előírásait betartva, amelyen áthaladnak. Júliusra német, osztrák, svájci partnereink jelezték, hogy lesznek dunai programjaik hazánk érintésével. A legnagyobb kereslet a német piacon mutatkozik" - tudtuk meg Sarlós Katalintól.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk