hirdetés
hirdetés

Indul a termálfürdő felújítása Leányfalun

Több mint 600 millió forintból idén szeptemberben elindulhat a Leányfalui Termálfürdő főépületének felújítása - írja a Termálonline.

hirdetés

Adorján András polgármester a település honlapján számolt be a Leányfalui Termálfürdő felújításával kapcsolatos friss fejleményekről. A héten ugyanis hosszú előkészítő munka után megjelent nyílt közbeszerzési eljárás a fejlesztés első ütemére vonatkozóan. Ennek várhatóan április végére lesz eredménye, akkor fog kiderülni, hogy mekkora összegről szól a legkedvezőbb ajánlat.

Ez a pályázat a fürdő öltözőjének és vizesblokkjainak a felújítására vonatkozik. Erre a fejlesztésre korábban a Magyar Turisztikai Ügynökségtől kapott 250 millió forint támogatást az önkormányzat. Ezt egészíti majd ki az a forrás, amihez a Miniszterelnökségtől jutott a település, ennek során 391 millió forintból a fürdő aulájának és nyugati szárnyának a fejlesztése valósulhat meg.A beruházások kapcsán a polgármester megemlíti, hogy bár a jelenlegi és a tavaly tavaszi leállás ideje kitűnő alkalmat jelentett volna az építkezésre, de nem lehet siettetni az előkészítés menetét. Az összegek felhasználása ugyanis csak szigorú kötöttségek mellett történhet. El kellett készíttetni a részletes megvalósítási tanulmányt, és csak annak jóváhagyása után lehetett elkészíteni a kiviteli terveket. Fontos azt is megjegyezni, hogy ezeket a forrásokat a meglévő épületek felújítására kapták, nem újak építésére. Márpedig egy 1972-ben, nyári időszakra szánt szezonális fürdőépület átépítése nem egyszerű mérnöki feladat.

A polgármester szerint amennyiben minden szerencsésen alakul, úgy szeptemberben elindulhat a termálfürdő főépületének felújítása, és akár jövő júniusra be is fejeződhet, így a két nyári főszezont csak minimálisan zavarná a kivitelezés.

 

(forrás: Termál Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai