hirdetés
hirdetés

Itt az ország tortája, a Somlói revolúció

Minden év augusztus 20-án mutatkozik be a nagyközönség előtt az ország tortája. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének versenyének nyertese idén a Somlói revolúció lett. 

hirdetés

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének versenyét idén Damniczki Balázs székesfehérvári cukrász Somlói revolúció című tortája nyerte. A fiatal fehérvári cukrász vörösboros málna fagyija tavaly az év fagylaltja lett Magyarországon.

Az ország tortája, Magyarország születésnapi tortája, melyet minden évben az augusztus 20-ai ünnepségek alatt mutatnak be a fővárosban valamint az ország közel 150 cukrászdájában. Auguszt E. József cukrász, a zsűri tagja szerint a Somlói revolúció valóban forradalmi torta, hiszen bár alapvetően a somlói galuska ízével dolgozik, se kívül, se belül nem emlékeztet a magyar édességre - értesült a szekesfehervar.hu.

A Somlói revolúció (fotó: szekesfehervar.hu)
A Somlói revolúció (fotó: szekesfehervar.hu)

A torta elkészítéséről videó is készült, ennek alapján bárki megpróbálkozhat a torta otthoni előállításával. Ez azonban nem ígérkezik könnyű feadatnak, a videót kommentálók mindenesetre nehéznek minősítik a dolgot. 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai