hirdetés
hirdetés

Izraeli fesztiválhangulat a Szent István parkban

Május 29-én vasárnap két év kihagyás után újra megrendezésre kerül az Izrael Nap (Jom Háácmáut) a Szent István parkban az Izraeli Kulturális Intézet szervezésében. A több, mint 30 kitelepülő szervezet közreműködésében megvalósuló rendezvény hagyományosan egy szabadtéri fesztivál hangulatát idézi, ahol zene, kulturális, hazai és nemzetközi programok, valamint sok finomság várja korosztálytól függetlenül a látogatókat.

hirdetés

Gyerekprogramhegyek

Anemzetközi gyereknap apropóján sok gyermek és ifjúsági programra is számíthatnak a résztvevők. A kicsik részt vehetnek a színpadon a Babka Báb interaktív zenés előadásában és meghallgathatják többek között az izraeli novellaíró és irodalomkritikus Ehud Ben-Ezer: Dudu fafel című közismert meséjét bábelőadás formájában. Akik pedig a kereső expedícióban is részt vesznek és megtalálják Jeruzsálem 8 kapuját a parkban, egy-egy mese füzettel gazdagodnak. 

Nem maradhat el a kézművessarok, képregény rajzolás, ugrálóvár, henna, arcfestés, hajfonás, popcorn és a kóser vattacukor sem, csak hogy a legnagyobb gyermekslágereket említsük. Komolyabb fiatalemberek és hölgyek egy exkluzív VR kabint is kipróbálhatnak, ahol galaktikus utazásban vehetnek részt egy különleges űrhajóval. 

Zenés és más kultúrális események

Amíg a gyerekek zsibognak, addig a szülők lazíthatnak, amiről zenei koncertek gondoskodnak a klezmertől a hora oktatáson át az izraeli DJ-ig és pop zenéig. Az előadók között lesz többek között a Czakó Virág Projekt Gyárfás Istvánnal, és kifejezetten ezért utazik ide az izraeli pop sármos csillaga, Regev Hod. 

A zenei feltöltődés mellett, kuriózumnak számító kulturális programokhoz is lehet csatlakozni a nap folyamán. Az építészet és ezen belül a Bauhaus szerelmesei igazán elkényeztetve érezhetik magukat, hiszen két program is nekik szól: a D17 Ifjúsági Galéria Tel-Aviv white city című kiállítása a tel avivi Bauhaust mutatja be, méghozzá múzeumpedagógiai foglalkozásokkal kiegészítve. A kiállítás hazai párjaként tematikus városi séta indul 15:00-tól, Újlipótvároson keresztül, amely a hazai Bauhaus kiemelkedőalkotásaiban kalauzol. 

Tánc, futás, beszélgetés 

Akik az aktív kikapcsolódást részesítik előnyben, részt vehetnek hora táncoktatáson, különleges héber nyelvoktatáson a MASA és Héber Nyelvi Központ vezetésével, valamint vallásközi beszélgetéseken is. A legsportosabbak pedig végigkísérhetik, ahogy a 13:30-kor ugyaninnen induló Maccabi VAC sportolói egy Szigetkör után befutnak a rendezvényre és a csapat hivatalosan is átveszi az idei Maccabiah 2022 lángját.

Részletes információ a nem mindennapi vasárnapi programról: ITT

(forrás: IKI / Starski)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk