hirdetés
hirdetés

Jelentős fejlesztések várhatók Balatonudvari két strandján

Elsősorban a gyerekes családokat és a bicikliseket célozzák a balatonudvari strandok fejlesztései. 

hirdetés

Az önkormányzat két strandot működtet, az egyiket Balatonudvari központi részén, amit Községi strandként, vagy Udvari strandként ismernek a vendéket, a másikat pedig a fövenyesi településrészen, ami a nevét is erről kapta.

A beadott tervek alapján az egyikre 28, a másikra 30 millió forint támogatást kaptak, az áfát az önkormányzatnak kell finanszírozni. Szabó László, polgármester szerint a támogatási összegek, illetve a mögöttük álló tervek is jelzik, hogy mindkét strand egyformán fontos nekik, így fejleszteni is így akarják.

"A fejlesztések egyik fontos része a parti szolgáltatások javítása lesz. Modernizáljuk, teljesen felújítjuk a vizesblokkokat mindkét strandon, mert közel 20évesek,és kicsit elhasználódtak. 

A családbarát jelleget erősítjük azzal is, hogy a mostani 100-120 négyzetméteres játszótereket megduplázzuk

A Fövenyesi strandra egy játszóházat is építünk. Ez Udvariban már meglevőhöz hasonlóan egy három oldalról rácsokkal zárt, fedett filagória lesz, amiben nyáron játékokat szervezünk, szezonon kívül pedig az eszközök stégek tárolására szolgál majd."

Mindkét strandon kicserélik a vízbe vezető 20-40 éves vaslépcsőket korszerű, kényelmesen használható és biztonságos lépcsőkre

fotó: Győrffy Árpád
fotó: Győrffy Árpád

Várhatóan sokak kedvence lesz majd, és a strand képét is jelentősen megváltoztatja a Községi strandra tervezett napozóstég, ami végigkíséri a partot.

Ezenfelül mindkét strandon zárt, bekamerázott kerékpártárolót alakítanak ki, amikben biztonságosan le lehet állítani a bicikliket és csomagokat is lehet tárolni.

A fejlesztések a szezon után valósulnak meg - olvasható a Balatontipp oldalán. 

(forrás: Balatontipp.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk