hirdetés
hirdetés

Jó előfoglalási mutatók, sorban állás az utakért

Biztató hírek az utazási irodák részéről a legnagyobbak közül az egyiktől: az IBUSZ évadnyitó partnerpartiján jártunk, ahol friss információkat kaptunk a főszezont megelőző, előfoglalási adatokon alapuló helyzetről.

hirdetés

Mint mi is megírtuk, várakozáson felül indult az idei év az IBUSZ-nál: az elsősorban görög, török és spanyol desztinációkra induló útjaikra annyi a jelentkező, hogy plusz chartereket kellett beállítsanak már májustól kezdődően, a megnövekedett igények kielégítésére.

Mi lehet az oka a magas fokon izzó utazási kedvnek? A 120 éves múlttal rendelkező, hazai alapítású, a saját utak specialistájának számító utazási iroda marketing területért felelős szakértője, Termes Nóra ezzel kapcsolatban elmondta, nyilván szerepet játszik a jó számok alakulásában az immár egy hónapja tartó előfoglalási akciójuk kedvező fogadtatása utasaik körében. Valamint az a tény is, hogy sokan tavaly még nem mertek nekivágni az országhatáron kívüli területeket felfedezni szabadságuk idején - idén viszont már sokan úgy látják, elég biztonságosak a körülmények ahhoz, hogy nyugodtan elutazhassanak külföldre pihenni.

Depositphotos
Depositphotos

Az iroda ügyfélkörével kapcsolatban azt árulta el az utazási szakember, hogy elsősorban családosok, gyerekekkel utazók foglalnak náluk tengerparti üdülőkomplexumokba, resortokba szállást, ahol az all inclusive ellátás biztosított, valamint animátoriokkal programhegyek várják a legkisebbeket is. Azt is megtudtuk, hogy elsősorban a minőségi szálláshelyeket keresik utasaik - a magasabb, ún. prémium kategóriájú nyaraló ajánlatokra van a legnagyobb kereslet.

A családos ügyfélkör mellett sok az IBUSZ-nál továbbra is a 60+ korosztályhoz tartozó utazók, emellett, nagy örömükre, épp a covid lezárások után megjelentek a 30+-os utazók is. Párok, baráti társaságokkal útnak indulók. Hiszen ők is számolnak: kedvezőek az ajánlatok, főleg annak fényében, hogyha magukban vágnak neki egy-egy utazásnak, a légitársaságok kiszámíthatlan menetrendjének köszönhetően sokszor megkeseredhet egy-egy saját foglalás. Egy charteres út esetén azonban nincs váratlan járattörlés, sem hirtelen módosítás és a transzfer is biztosított a szálláshelyhez - ezért mindezek megszervezését inkább a szakértőkre bízzák.

Azonkívül az sem mellékes körülmény, hogy mivel alapvetően nem menetrendszerinti fapados járatokkal kínálja irodájuk a különféle nyaralóprogramokat - akár 23 kilós bőrönd is feladható, valamint a 8 kg-os kézipoggyász gond nélkül felvihető a fedélzetre. Vagyis nem kell egy piperetáska méretű csomagba gyömöszölni az úti holmit, hanem a nyaralás összes kelléke könnyedén oda-vissza szállítható.

Vágó Ágnes, főszerkesztő
a szerző cikkei

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk