hirdetés
hirdetés

Kiosztották a Best of Budapest & Hungary díjait

A Budapest Week Publishing angol-magyar nyelvű kiadó több mint két évtizede minden tavasszal megrendezi a Best of Budapest & Hungary Díjkiosztó Gálaestet, ahol az előző év legkiemelkedőbb éttermeseit, szállodásait, és egyéb szolgáltatóit díjazza. 

hirdetés

Az eseményen nem csupán a szállodaláncok, szállodák és éttermek legfőbb döntéshozói vannak jelen: nagy érdeklődést mutatnak a hazai üzleti élet véleményformáló személyiségei, külföldi cégek vezetői és képviselői, valamint a hazánkban szolgálatukat teljesítő diplomaták is.

A 23. Best of Budapest & Hungary szavazásra idén több mint tízezer szavazat érkezett. A szakmai zsűri döntése alapján 47 különböző kategóriában adták át a legjobbaknak járó elismerést 285 szolgáltatónak.

Forrás: bestofbudapest.com
Forrás: bestofbudapest.com

Idén április 2-án rendezték meg a gálaestet, melynek a Kempinski Hotel Corvinus Budapest adott otthont. Ezen az estén 10 különdíjat is átadtak, négy szakember pedig különleges elismerésben részesült. Peter Freed, a Best of Budapest & Hungary minősítési rendszer alapítója és Francisck Réka Alíz, a Best of Budapest & Hungary főszerkesztője köszönetet mondtak mindazoknak, akik az előző évben kiváló tevékenységükkel emelték a "minőség mércéjét".

A díjazottaknak Glázer Tamás, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese és dr. Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke is szívből gratulált. A Kempinski Hotel Corvinus Budapest igazgatója, Stephan Interthal köszöntője után Gönczi Gábor ceremóniamester kalauzolta végig a vendégeket az egész estét kitöltő programon.

Íme a nyertesek listája (kattintson a képre a nagyításért!)A különdíjasok

Az díjátadó gálán különdíjakat is kiosztottak, akikről így nyilatkoztal a szervezők:

Életműdíj: Rosenstein Tibor

Szép szakma a vendéglátós, sokan állítják. De mi csak annak hisszük el igazán, aki mögött hosszú élettapasztalat van. Rosenstein Tibornak elhisszük. Ő ráadásul nem csak mondja, hanem mutatja is: lerí róla, hogy örömet okoz neki a munkája, és a tudat, hogy a családja is beleszeretett a vendéglátásba. Az új generáció hozza a modern, friss vonalat a hagyományőrző mellé, van már cukrászműhely is, meg szakácskönyv, melyben az összes unokát fülig lisztesen látni. A Rosenstein vendéglő ikonikus hely, szokás legendásként emlegetni – de aki mögötte van, ő az igazi, élő legenda.

Az év séfje: Biró Norbert (Baraka étterem)

Maximalista, kreatív, megszállott. Szerintünk ezek mind pozitív jellemzők, ha egy séf munkájáról beszélünk. Biró Norbert, aki lassan 10 éve a Baraka vezető séfje, mindhárom tulajdonsággal bír. Mesterien ötvözi a hagyományos és a leginnovatívabb technológiákat, az európai és a távol-keleti konyhák ízeit. Ételkölteményei minden érzékszervünkre hatnak.

Az év cukrásza: Sallay Fanni (Cake Shop)

Álmainknak csak képzeletünk szabhat határt, és Sallay Fanni képzelete bizony határtalan, akárcsak akaratereje és munkabírása. És nem rest álmodni sem. Így jöhetett létre a Cake Shop-lánc, mely sokunk életet megédesíti. Fanni mindössze 26 éves volt, mikor első üzletét nyitotta – ennek két éve. Ma már óriáscégek keresik meg, külföldi terjeszkedéssel kacérkodik. Ékes példa arra, hogy igenis lehetséges háromgyerekes családanyaként három cukrászdát menedzselni, előadásokat tartani, szakácskönyvet kiadni, és boldog, teljes életet élni.

Az év gasztro-vállalkozója: Gianni Annoni (Via Italia)

Az ember, aki a „dolce vita” életérzést Budapestre hozta. Az Arany János utcában egy csöpp Olaszországot teremtett, és hisz benne, hogy a budapesti Via Italiára lépve minden magyar átérzi és megéli az olasz tempót. Számára a gasztronómia, a közös étkezés a kapcsolatteremtés egy tradicionális eszköze. Hiteles és nagyon szerethető, vállalkozó szellemű, szenvedélyes - igazi olasz macsó -, aki képes trendet teremteni.

Az év budapesti éttermese: Héder Irma (Sushi Sei)

A japán kultúra és legfőképp a séf megszállott rajongójaként Héder Irma már nyitás óta jelen van a Sushi Sei étterem életében – eleinte, mint törzsvendég, 2014-től pedig mint tulajdonos. A grandiózus újranyitást követően ő alakította ki az étterem mai arculatát. A tökéletességre nem csak törekszik: eléri azt. És jottányit sem enged belőle.

Az év vidéki éttermese: Takács Gábor (Viator Apátsági Étterem és Borbár, Pannonhalma)

A pannonhalmi bencések szerint az értéket át kell menteni a múltból, de közben keresni kell a megújulás lehetőségeit. Ebben a szellemben jött létre a Viator is, mely a Pannonhalmi Főapátság tőszomszédságában nyílt meg: egy kortárs épület a több mint ezeréves monostor mellett, mely a világörökség része. Tradíció és modernitás ötvözete az étlap is. Hogy a Viatorban minden tökéletes legyen, hogy ne csak a test, de a lélek is jóllakjon, hogy a vendégek elégedetten távozzanak, és vissza is térjenek – erről Takács Gábor, az étterem vezetője gondoskodik.

Az év budapesti szállodása: Engelbrecht Kinga (Boscolo Budapest New York Palota és Luxury Residence)

A budapesti New York Palace hotel a Boscolo szállodák egyik legszebb ékköve, mely hamisítatlan hangulatával az olasz életművészet nagykövetévé vált a magyar fővárosban. E szálloda élén áll 2010 óta Engelbrecht Kinga. Nőként és magyarként. Irányítása alatt a hotel elnyerte az Év szállodája díjat, híres, nagy múltú New York Kávéháza pedig a világ legszebb kávéházává avanzsált.

Az év vidéki szállodásai: Döbröntei Ildikó & Csaba (Káli Art Inn)

Egy pöttöm kis faluban, Köveskálon várja vendégeit a Káli Art Inn, mely hamisítatlan Provence-i hangulatot teremt a Balaton-felvidéken. Mesés birtok, melyet Döbrentei Ildikó és Csaba igazgat, éttermestül, szállodástul. Azok, akik megszálltak már náluk, esküsznek rá, hogy van ott valami, ami lelassítja, megnyugtatja az embert. Ez a vendéglátók érdeme. Ildikóék értik a vendéglátást, bár nem ez a szakmájuk. A személyzetet Köveskálról és a szomszéd falvakból fogadták fel, mondván: a mosolyt és kedvességet, amivel a vendégeket kiszolgálni illik, ők adottságként hordozzák, minden más tanulható. Előremozdító szerepük van abban, hogy Köveskált sokan gasztrofaluként emlegetik – tudják, hogy marakodásból és széthúzásból semmi jó nem származik, ugyanakkor, ha minőségi szolgáltatók összefognak, csoda születhet. Köveskál maga a csoda.

Az év gasztro-bloggere: Mautner Zsófia

Magyarországon tulajdonképp Mautner Zsófi teremtette meg a gasztroblog-kultúrát. Mára már boldog-boldogtalan gasztro-blogot vezet, ugyanakkor Zsófi kezdeti lelkesedése sem hagyott alább, sőt. A Chili és Vanília hangvétele mit sem változott, sikere töretlen. Zsófiban szeretjük, hogy mert az álmai után menni, és felhagyva diplomatakarrierével, volt bátorsága a biztosat valami teljesen bizonytalanra cserélni, és abban nagyot alkotni. Nyolc szakácskönyve jelent meg, TV-műsorokban szerepel, reklámkampányok épülnek rá, és arra az elhivatottságra, amit képvisel. Hat nyelven beszél – de talán a hetedik, a gasztronómia nyelve az, amellyel a legtöbb embert meg tudja szólítani.

Az év gasztro-borásza: Kovács Nimród

2015 szeptembere, borfesztivál a várban: a nagyvállalati szférából visszavonult lelkes műgyűjtő és filantróp Kovács Nimród strázsál a Kovács Nimród Winery standján, eső előtt, eső után, esőben. Miközben tölt, kedélyesen cseveg a borairól - barátokkal, idegenekkel, magyarokkal, külföldiekkel egyaránt. Az ember, akinek Magyarország az HBO-t és a UPC-t köszönheti, eltökélte, hogy megmutatja a világnak, mire képes a magyar bor. Büszke rá, hogy Eger emblematikus, igazán nagyreményű területén, a Nagy- Egeden gazdálkodhat, hisz benne, hogy az egri terroirban és a magyar őshonos fajtákban nagy lehetőségek vannak. Idén az éttermes és sommelier kollegák többségének döntése alapján ő 2015 gasztro-borásza.

KIEMELT ELISMERÉS

A különdíjasok mellett négy szakembert úgynevezett „Kiemelt elismerésben” részesítettek.Arie Yom-Tovnak a belvárosi Gozsdu-udvar fejlesztéséért illetve az óbudai Buda Entertainment & Gastro komplexum életre hívásáért jár elismerés, míg Széll Tamást, Hamvas Zoltánt és Ganczer Gábort a Bocuse d’Or magyar és európai döntői kapcsán végzett fáradságos, sikerekben gazdag munkájáért díjazzuk.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés

Letölthető fájlok

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk