hirdetés
hirdetés

Komplex turistaközpont épül az esztergomi kikötőben

Esztergomban, a Duna és a Kis-Duna találkozásánál lévő kikötőben turistaközpontot tervez a városgazdálkodást végző Strigonium Zrt. az állami tulajdonú Mahart-Passnave Kft.-vel együttműködve - mondta el a társaság vezérigazgatója keddi sajtótájékoztatóján.

hirdetés

Hendrik Krisztina tájékoztatása szerint a létesítmény kihasználja a Duna adta lehetőségeket, így kiszolgálná a kikötőben partra lépő turistákat, illetve nyitva állna a városlakók előtt is, hiszen Esztergomban jelenleg nincs olyan helyszín, ahol családok együtt szórakozhatnak.

A kikötő mellett információs pultot állítanának fel, faházakban őstermelők kínálnák áruikat, szabadtéri színpadot hoznának létre, valamint játszóteret alakítanának ki és a területen vendéglátó egység működne, a Dunára néző szabadtéri terasszal.

A szabadidőpark a jelenlegi tervek szerint márciustól október végéig üzemelne. A létesítményt az itt élők bevonásával szeretnék elnevezni, ezért a névadásra közösségi oldalon írnak ki pályázatot - ismertette a Strigonium Zrt. vezérigazgatója.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk