hirdetés
hirdetés

Hollandok építettek klímasemleges luxusüdülőt a Csereháton

2016. július 9-én nyitotta meg kapuit Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az Irota EcoLodge környezetbarát luxusüdülőhely, melyet a holland nagykövet avatott fel.

hirdetés

Gajus Scheltema holland nagykövet ünnepélyes keretek között nyitotta meg az Irota EcoLodge nevű környezetbarát üdülőhelyet. Az épületegyüttes három, 170 négyzetméteres, hat férőhelyes luxusvillából áll, melyekhez egy közös, 100 négyzetméteres úszómedence tartozik.

Minden háznak saját stílusa van: az alsó ház jellegében rusztikus, vidékies, a középső ház retro stílusú - az 1960-as évek világát idézi -, míg a felső ház letisztult, modern dizájnról árulkodik.

A luxus kategóriás üdülőépületek klímasemlegesek: a házak fából épültek, szigetelésük cellulóz, a vastag és nyirkosságot elvezető szigetelés tripla üvegezéssel télen-nyáron tartja a kellemes belső hőmérsékletet, így légkondicionálóra sincs szükség. Az illemhelyiségek öblítéséhez és a mosógépben a házak tetején összegyűjtött esővizet használják, és még az ágyneműt is esővízzel mossák a központi mosókonyhában Az áramot napelemek szolgáltatják, az úszómedence saját víztározójában növények tisztítják a vizet, a hulladékot szelektíven gyűjtik, télen pedig fatüzelésű kályhák adják majd a meleget.

Irota egy rendezett, kis falu a Cserehát dombvidékén, Aggtelek és Tokaj között. A projektet holland magánberuházók valósították meg: Lennard de Klerk és Jeroen van Drunen korábban már felújította a falu egyik romos kúriáját, amely ma lakóépületként szolgál, illetve ott működik az Irota EcoLodge recepciója.(forrás: Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk