hirdetés
hirdetés

Kortárs design bemutató a Bálnában

Hazai kortárs fiatal művészek a covid alatt elkészült design alkotásait, valamint lengyel és cseh képző- és iparművészek munkáit mutatják be a Red Dot díjas 360 Design Budapest kiállításon, október 4-10. között.

hirdetés

28 hazai, köztük 6 tehetséges pályakezdő, valamint 10 cseh és lengyel designmárka alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők október 4-10. között ingyenesen a Bálna Budapestben.

 

A Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) által megvalósított 360 Design Budapest kiállítás kizárólag olyan tervezők munkáit mutatja be, akik újrahasznosított vagy újrahasznosítható anyagokból készítették el munkájukat, valamint a kiállítás installációja is ilyen elemekből készült, azaz a bemutató végén, záráskor nem lesz felesleges hulladék, több konténernyi szemét sem, emelte ki a kiállítás kurátora, Bonta Gáspár az esemény megnyitója alkalmából.

Lesz mód online és offline tárlat megtekintésére is, valamint az érdeklődők exkluzív tárlatvezetéseken és edukációs kerekasztal-beszélgetéseken is részt vehetnek, továbbá a rendezvény második napján személyesen is megismerhetik a tehetséges alkotókat a „Meet the designer” program keretében.

Az esemény megnyitóján Bata-Jakab Zsófia, az MDDÜ vezérigazgatója mellett Ledényi Attila, az Art Market Budapest alapítója és igazgatója is beszélt arról, miért fontos, hogy most az Art Markettel egyidőben látható ez a kiállítás. Meggyőződése, hogy a design és a képzőművészet iránt fogékony közönség nyitott az egymás iránti területekre.

A rendezvény helyszíne idén a Bálna Budapest, ahol egy teljes héten át – október 4-10. között – várják a design iránt érdeklődő nagyközönséget a kortárs design alkotások. Az esemény célja továbbra is a magyar és regionális formatervezők széleskörű ismertségének növelése, a hazai design márkák nemzetközi piacra lépésének elősegítése, valamint felhívni a figyelmet a minket 360 fokban körülvevő design mindennapokban betöltött szerepére.

„Az Art Market Budapest, illetve Budapest Design Week rendezvényekkel stratégiai partnerként támogatjuk egymást, amelynek köszönhetően új kapuk nyílnak a képzőművészet és iparművészet kapcsolódására. A második 360 Design Budapest kiállítás nagyobb területen, több designerrel, összművészeti jelleggel valósul meg, ezáltal még inkább előtérbe helyezve a kortárs design jelentőségét" mondta a megnyitón Bata-Jakab Zsófia, a Magyar Divat & Design Ügynökség vezérigazgatója.

Minden további info: ITT

(forrás: MDDÜ / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk