hirdetés
hirdetés

Köszönjük, Babette!

24 év után nyugdíjba vonult a Francia Idegenforgalmi Hivatal (Atout France) magyarországi képviselője, Elisabeth Parragh-Pataki, akit a szakmában Babette-ként ismert mindenki. Távozása alkalmából fogadást adott az Atout France, amelyen több mint száz szakmabeli vett részt.

hirdetés

A Franciaországban magyar apától és francia anyától született szakember könnyes szemmel idézte fel pályafutásának néhány emlékezetes pillanatát, köztük a négy évvel ezelőtti, nagyszabású francia divatbemutatót, az évente kétszer megrendezett francia turisztikai workshopokat, a Franciaország különböző vidékeit bemutató tanulmányutakat, továbbá a Rendez-vous en France vásárokat.

Az utazási irodás kollégáktól és újságíróktól tucatnyi csokrot, bort és más ajándékot kapott Babette, míg az Atout France bécsi székhelyű regionális irodájának igazgatója, Corinne Foulquier egy ipad-del lepte meg a szakembert.

Babette a búcsúesten, mellett Corinne Foulquier Fotó: Marin Skenderovic)
Babette a búcsúesten, mellett Corinne Foulquier Fotó: Marin Skenderovic)

A rendezvényen elhangzott, hogy az Atout France budapesti irodája ezennel bezár, és a jövőben a bécsi képviseletről intézik a magyar piaccal kapcsolatos teendőket. Corinne Foulquier ugyanakkor nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a későbbiekben újra legyen képviselőjük Magyarországon.

Nem az Atout France az első a külföldi idegenforgalmi képviseletek közül, amely több éves működés után bezárja kapuit: az elmúlt évek során megszűnt a cseh, a brit, az olasz és a román turisztikai hivatal irodája. A ciprusi képviselet egy évvel ezelőtti bezárása óta a képviselet vezetője, Ács Viktória az ország nagykövetségén végzi a turisztikai marketingmunkát.

Egyetlen pozitív változás ezen a területen, hogy pár éves szünet után tavaly újranyitott Budapesten a Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal képviselete. Az említettek mellett jelenleg turisztikai képviselettel rendelkezik Magyarországon Ausztria, Szlovákia, Horvátország, Lengyelország és Málta, továbbá Németország, amelynek irodája a Német Gazdasági Kamara égisze alatt működik.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk